© Adalya Medya 2021

YÖRSİAD ile ATİP’ten işbirliği

Antalya’nın iki güçlü sivil toplum örgütü Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) ile Antalya Ticaret Platformu (ATİP) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu’nda bir araya gelen YÖRSİAD ve ATİP üyeleri protokol töreninden sonra B2B görüşmeler ile birbirlerini yakından tanıma ve iş birliği fırsatları yakaladılar.

Toplantı öncesinde konuşan ATİB Başkan Avukat Rafet Aslan bu buluşmanın önemine dikkat çekerek Antalya’nın iki önemli iş insanı platformunun bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Aslan, “İmzaladığımız bu protokol ile iki kuruluş arasındaki ilişkilerin çok daha ileriye gideceğine ve güzel sonuçlar doğuracağına inancım tam” dedi.

BİR NEFES KADAR KIYMETLİ

YÖRSİAD Başkanı Avukat Mustafa Alper Oral ise Antalya iş dünyasında etkinliği olan çok değerli iş insanlarını bir araya getirerek karşılıklı güvene dayalı dostluk köprüsü oluşturmak ve ticari ilişki içerisine girmeyi amaçlayan bu etkinliğe kendilerini paydaş olarak davet eden ATİP Başkanı Rafet Aslan, platform üyeleri ve toplantı salonunun kapılarını kendilerine açan ATSO Başkanı Ali Bahar’a teşekkür etti. Başkan Oral ekonomik olarak darboğazdan geçilen ve göstergelerin de çok olumlu seyretmediği bir süreçte bu tarz etkinliklerin iş insanları için çok önem arz ettiğini ve bir nefes kadar kıymetli hale geldiğini söyledi.

ORAL BEKLENTİLERİ SIRALADI

Toplantıda kurulacak dostluklar ve geliştirilecek ikili ilişkilerin herkesin işinin büyümesini ve gelişmesini sağlayarak yeni ufuklar kazanmasını sağlayacağını söyleyen Mustafa Alper Oral şöyle konuştu: “Biz iş insanları olarak ürettiğimiz katma değerle, sağladığımız istihdamla ve ödediğimiz vergilerle ticari çarkların dönmesi için ve ülkemizin hak ettiği güzel yarınlara ulaşması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve devletimize destek olmaya çalışmaktayız. Devletimizin de iş insanlarına yönelik ucuz ve uzun süreli kredi temini, istihdam teşviki, vergi oranlarında düzenleme, yurt dışına çıkışlarda vize kolaylığının sağlanması, işgücü teminine yönelik mesleki eğitimin geliştirilmesi, teşviklerin artırılması, hukuki güvenlik ve belirliliğin işleyişi noktasında daha fazla desteğini talep ediyoruz. İş dünyası ve devlet iş birliği ile içinden geçtiğimiz ekonomik darboğazdan çıkacağımıza ve tekraren yakaladığımız ekonomik büyüme ivmesini sürdüreceğimize, ekonomik göstergelerin olumlu hale geleceğine kalpten inanıyorum.”

ÜYELERE KEFİYE TAKTILAR

Konuşmaların ardından YÖRSİAD Başkanı Avukat Mustafa Alper Oral ve ATİP Başkanı Avukat Rafet Aslan iş birliği protokolü imzaladılar. Daha sonra iki kuruluş üyeleri arasında B2B görüşmeler yapıldı. Katılımcıların son derece verimli olarak nitelendirdiği B2B görüşmelerin ardından iki başkan ATİP üyelerine Yörük Kefiyesi taktılar. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER