© Adalya Medya 2021

‘Tümüne adil davranılmalıdır’

Büro Memur Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, 3600 ek göstergenin kapsamına Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki kamu görevlilerinin de alınması gerektiğini belirterek, "Tüm kamu görevlilerine adil davranılmalıdır" dedi.

Başkan Hisarkaya, sendikalara üye olmalarını sağladıkları kamu görevlilerinin yıllardır ötelenen haklarının verilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Hisarkaya, “Yıllardır amirlerinin iki dudağı arasında kalan Milli Savunma Bakanlığı kamu görevlileri, verdiğimiz mücadele sonucunda sendikalara üye olabildi. Bu bir başlangıçtı. Toplu sözleşmede Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kurumlardaki kamu görevlilerimize haftalık 40 saati aşan çalışma süreleri için fazla çalışma ücreti ödenmesini sağladık. Görevde yükselme sınavı başta olmak üzere kamu görevlilerinin yıllardır verilmeyen haklarının alınması için mücadele ediyoruz. Her platformda sorunları ve talepleri gündeme getiriyoruz. Tabi ki bazı hakları almak zaman alıyor. Ancak biz mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Tüm haklar elde edilinceye kadar çalışacağız” şeklinde konuştu

BU KURUMLAR DEVLETİN OMURGASIDIR

3600 ek gösterge ile ilgili değerlendirmelerde bulanan Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, sadece belirli meslek gruplarına 3600 ek gösterge verilmesinin kamuda ayrımcılığa neden olacağını ve çalışma barışını bozacağını söyledi.

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Bazı meslek gruplarının 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanması, diğer kamu görevlilerinin faydalanamaması kamuda adalet ve hakkaniyete zarar verecektir. Kamu görevlileri arasında ayrımcılık yapılamaz, yapılmamalıdır. Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki kurumlar devletimizin omurgasıdır. Bunun için 3600 ek göstergenin kapsamına Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki kamu görevlilerimizde alınmalıdır. Tüm kamu görevlilerine adil davranılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER