© Adalya Medya 2021

Seyyanen zam gündemde

Emekli için kulisler seçim nedeniyle bir hayli hareketli. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek müjdeli habere çevrilirken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zammın en güçlü ihtimal olduğunu belirtti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da katıldığı Sözcü TV canlı yayınında hükümetin derinlemesine çalışma ile analizler yaptığını belirterek, "Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır." dedi. Erdursun aynı zamanda kulislerde konuşulanları aktararak, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir." diye konuştu. Erdursun bayram ikramiyeleri için de rakam verdi.

Yerel seçimlere dikkat çeken Özgür Erdursun emekli için konunun kapanmadığını dikkat çekerek şunları söyledi:

"Seyyanen artış konusu şu anda tüm emekliler için hala çok güncel. Hükümet bundan sonra bu konu kapandı dese de millet nezdinde kapanmadığı için bu konu seçime kadar devam eder."

Emekli için kulisler de seçim nedeniyle bir hayli hareketli. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek müjdeli habere çevrilirken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zammın en güçlü ihtimal olduğunu belirterek, yapılacak zam ile ilgili 3 ihtimali de açıkladı. Erdursun, "Mart ayında bir düzenleme daha olabilir. Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Gelmeyebilir de net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili de aldığımız duyumlar çalışmanın olduğu yönünde." dedi.

Erdursun, hükümet derinlemesine çalışma yaptığını dile getirerek “Oy oranları gibi emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır. Kayıp varsa mart ayına kadar düzenleme yapılır." diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER