© Adalya Medya 2021

Pancar üreticisi dertli

CHP Elmalı İlçe Başkanı Yakup Coşkun ile birlikte Elmalı’nın Salur mahallesindeki bir pancar üreticisinin tarlasını ziyaret eden Aykut Kaya, üreticilerinin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alarak açıklamalarda bulundu.

PANKOBİRLİK TARAFINDAN VERİLEN TABAN GÜBRESİ, ÇİFTÇİLERİMİZİ MAĞDUR ETTİ

“Pancar üreticilerimize Pankobirlik tarafından verilen taban gübresi olarak verilen, yani toprak hazırlığında, ekim öncesi hazırlığında kullanılan gübreyi alan çiftçilerimizin talebi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan analizler sonucunda değerlerin düşük olduğu görüldü” diyen Milletvekili Aykut Kaya, bu durumun çiftçiler tarafından Pankobirlik’e bildirildiğini belirtti. 

ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARI KARŞILANMALI

Bu durumdan dolayı pancar üreticilerinin tonaj sıkıntısı yaşadıklarını belirten Kaya, oluşan zararın bir an önce tazmin edilmesi gerektiğini vurguladı.. Milletvekili Kaya ayrıca “Bu değerlerin düşük olmasından dolayı pancardaki polar oranı yani şeker oranı düşük kalmakta, bu durum çiftçilerimizin pancarlarını düşük fiyatlara satmalarına yol açıyor” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir an önce Pankobirlik’le temasa geçmesi gerektiğini vurgulayan Aykut Kaya, “çiftçilerimizin zararları tespit edilip karşılanmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER