© Adalya Medya 2021

Otoyol ve köprülerde zam yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini duyururken, EYT’lilerle ilgili düzenlemenin de meclise yakında geleceğini söyledi.

2023'ün ilk Kabine Toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Muhalefete çağrıda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Rami Kışlası açılışına tüm muhalefeti davet ettiğini de duyurdu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

EYT YAKINDA MECLİSE GELECEK

Son Kabine toplantımızın ardından EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimizin takdirine sunuyoruz Gençlerimizin istihdamı için 6 bakanlık ile başlattığımız 1 milyon yazılımcı projemizi 29 Aralık'ta açıkladık.

Yeni yılın ilk iş gününde 2023'ün ihracat rakamlarını açıkladık. İhracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Daha çok çalışacak, daha büyük başarılarımızın müjdesini milletimizle paylaşacağız. Yüzde 25 olarak yaptığımız zam oranımız içimize sinmedi, grup toplantımızda memur ve emekli zam oranını yüzde 30'a yükselttiğimizi duyurduk.

OTOYOL VE KÖPRÜ HİZMETLERİNDE YIL BOYUNCA ARTIŞ OLMAYACAK

Bir de müjde vermek istiyorum. Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek. Büyük bölümü kamu-özel ortaklığıyla hayata geçen projelerimiz, daha proje aşamasındayken engellenmeye çalışıldı. Halbuki bu projeyle, bir çok projeyi hayata geçirme fırsata bulduk. Projelerin milli gelirimize yaklaşık, Osman Gazi Köprüsü'nün 10 milyar dolar, İzmir Otoyolu'nun 29 milyar dolar, Yavuz Selim Köprüsü'nün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli'nin 7 milyar, İstanbul Havalimanı'nın 8 milyar dolar katkısı olmuştur. Kamu-Özel yatırımlarla, gelecek sene denge sağlanacak.

"EN CİDDİ SIKINTIMIZ OLAN ENFLASYONU YÜZDE 64 İLE GERİDE BIRAKTIK"

İhracatta 254 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Emtia fiyatlarındaki artışla cari açıktaki artışın farkındayız. En ciddi sıkıntımız enflasyonu, yıllık yüzde 64,27 ile geride bıraktık. Önümüzdeki aylarda bu oranın giderek daha aşağıya indiğini hep birlikte göreceğiz. Enflasyonda yüzde 20'leri yakalayacağımız bir program uygulayacağız. Bütçe içindeki faiz harcamalarının oranını 3 puan daha aşağı çekerek milletimize vereceğimiz hizmetlere kaynak oluşturduk. Elektrikte mesken tüketiminde yüzde 60 sübvansiyon yaparak 400 milyar doların vatandaşımızın cebinden çıkmasını önledik. Tarım kesimini güçlendirmek için hazineden ilave destek sağladık.

Küresel finanstaki sıkıntılara rağmen, dış borçlanmada Sukuk gibi yöntemlerle avantajlı hale geldik. Kobilere verilen desteğin örneği kullanılan kredilerin 4 katına çıkmasıdır. Borsa İstanbul, muhalefetin art niyetçi çabalarına rağmen uluslararası Borsaların arasına girdi. KKM ve katılım hesaplarını yıl sonuna kadar uzatıyoruz.

"TOGG İÇİN GEREKİRSE KAMU ALIM GARANTİSİ VERECEĞİZ"

Her vatandaşımız için uygun vadeli kredi imkânlarını sunmaya devam edeceğiz. TOGG için gerekirse kamu alım garantisi vereceğiz. Her günü eser ve hizmet siyasetiyle geçen bir hükümet olarak gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğimizin altını çizmek istiyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER