© Adalya Medya 2021

‘Kira artışları dondurulmalı’

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kiracılar ile ev sahiplerinin karşı karşıya geldiğine işaret ederek konut kiralarındaki artışın dondurulması gerektiğini söyledi.

CHP Antalya Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Koordinatörü Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Platformu’nun (ATİP) konuğu oldu. Su Hotel’de gerçekleştirilen buluşmada Antalyalı iş insanlarına “Ekonomideki güncel gelişmeler” konulu bir sunum gerçekleştiren Budak, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Kentteki aşırı ev kirası artışları nedeniyle büyük bir problemin yaşandığına dikkat çeken Budak, Almanya ve Kanada’yı örnek göstererek konut kira artışlarının belli bir süreliğine dondurulması önerisinde bulundu.

Antalya Ticaret Platformu Başkanı Muhteşem Kabasakal, Ankara’da ziyaret ettikleri isimler arasında yer alan Çetin Osman Budak’ın davetlerine icabet etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, iş dünyasını da olumsuz etkileyen ekonomik parametreleri üyelerle paylaştı.

“KONUT KİRA ARTIŞLARI DONDURULMALI”  

Yüksek konut kiralarının önünde durabilmek için acil olarak yapılması gerekenin kira artışlarını dondurmak olduğunu vurgulayan Budak, “Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden birisi Almanya bunu yaptı. Berlin’de kiraları 1 yıllığına dondurdu. Kanada yabancılara konut satışını yasakladı. Şuanda yabancılar oradan konut alamıyor. Kiraların yükselmesini durdurmak için kira artışlarını donduracaksınız. Ev sahibi ne olacak? diyebilirsiniz. Ev sahibi de 1 yıl katlansın. Çünkü burada ezilen çok ciddi bir kitle var. ‘1 yıl boyunca kira artışı yapılmayacak’ diyebilirsiniz. Eğer bunun tersine bir davranış söz konusu olursa ağır para cezası getirirsiniz. Bu ancak siyasi iradeyle olabilir” açıklamasında bulundu.

“KREDİYE 20-30 BİN LİRA MAAŞ ALANLAR BİLE GİREMEZ”

 Türkiye’de yeteri kadar konut üretimi yapılamadığını belirterek arz-talep dengesinin bozukluğundan dolayı kira fiyatlarının aşırı yükseldiğini kaydeden Budak, sözü son çıkartılan konut paketine getirdi. Son çıkartılan 0.99’luk konut kredisini işadamı olarak kendisinin bile ödeyemeyeceğini söyleyen Budak sözlerini şöyle sürdürdü:  “Aylık taksitleri ben bile ödeyemem. 20-30 bin lira maaş alanlar bile buna giremez. Bu belli bir kesime söyleniyor ve bu kredi de onun için veriliyor. Bu oranlardan dolayı inşaat sektörü fiyatları yüzde 30 artırdı. Krediyi vereyim stoklar bitsin diye bir kanun veya yönetmelik çıkartılmaz”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER