© Adalya Medya 2021

‘Hayat pahalılığının farkındayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığının olumsuz etkilerinin dünyanın her yerindeki insanlar tarafından hissedildiğini belirterek, “Hayat pahalılığının önüne geçmek boynumuzun borcudur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. "Vatandaşlarımızın en önemli sıkıntısının hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığının önüne geçmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

"Hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz"

Forum Metaverce toplantısında geleceğin teknolojilerini konuştuk. Planlarımızı programlarımızı hazırladık. Kısa sürede Cumhuriyet tarihinde yapılanları 2'ye 3'e katlayarak eser hizmetleri ortaya koyduk. Bu hafta da Tokat havalimanının açılışını yapacağız. Salgınla birlikte küresel üretim ve lojistik sisteminde yaşanan sarsıntı, onca yıllardır ülkemizi atılım için önümüze tarihi fırsat çıkardı. Ekonomi programımızda köklü bir değişime gitme zaruriyeti çıkardı. Dünyanın salgınla sarsılan dengelerini, Ukrayna-Rusya savaşı gibi iyice bozulduğu bir dönemdeyiz. Bu durumun olumsuz etkilerini yaşıyoruz. Hem kurdaki yükseliş, hem de küresel emtiyadaki artışların tetiklediği vatandaşlarımızı koruma politikamızı uyguladık. Sadece doğalgaz, elektrik ve akaryakıtta geçen yıl 165 milyar liralık kaynak kullandık. Vergi kayıplarıyla bu rakam 200 milyarın üzerindedir. Buna rağmen vatandaşlarımızın en önemli sıkıntısının hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek boynumuzun borcudur. Ancak bu hususları değerlendirilirken şu gerçeklerin unutulmaması gerektiğine inanıyoruz.

"Dünyanın en büyük 10 ekonomisine çıkma arzumuzu yerine getireceğiz"

Türkiye istihdamı, yani insanların çalışacakları iş, evine götürecek ekmek, çocuklarına mahcup olmayacakları durumu koruyan bir ülkedir. Üstelik hayat pahalılığının olumsuz etkileri, dünyanın her yerindeki insanlar tarafından hissediliyor. Sosyal destek programlarımızın etkinliğini artırarak hiçbir vatandaşımızın aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Ukrayna krizi ile birlikte finans ve Turizm sektörlerinde ülkemizin yıldızı yükselişe geçti. Bu fırsatları değerlendirerek ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisine çıkarma arzumuzu yerine getireceğiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER