© Adalya Medya 2021

Girişimci artış hızı düşük

TÜİK rakamlarına göre 2023 yılı son çeyreği itibariyle Türkiye’de 1 milyon 170 bin kadın girişimci bulunduğunu belirten Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği(AGİDER) Başkanı Gülsüm Gökçen Atmaca, Türkiye’de kadın girişimci oranındaki artış oranının irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği’nde (AGİDER) Gülsüm Gökçen Atmaca başkanlığındaki yeni yönetimi ilk üye buluşmasında proje tanıtımı yaptı. Toplantıya Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mustafa Cengiz, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Av.Mustafa Alper Oral, İnşaat Malzemeleri Sanayici ve İş İnanları Derneği Başkanı İlhan Kurtar ve Antalya Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Güldal Siğinç de katıldı.

Toplantının başlangıcında derneğe yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Konuk dernek başkanları birer konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen AGİDER Başkanı Gülsüm Gökçen Atmaca, cumhuriyetin en önemli kazanımlarından birinin de kadın hakları olduğunu belirterek, “AGİDER olarak kadın girişimcileri aynı çatı altında birleştirmekten gelişimini konuşmakta ve sizleri toplantımızda misafir etmekten onur duyuyorum” dedi.

Türkiye’de kadın erkek eşitliğinin yasal olarak büyük ölçüde sağlanmış olmasına rağmen, kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katkılarının istenilen seviyede olmadığını belirten Başkan Atmaca, “Çalışan kadınların büyük çoğunluğunun kayıt dışı ekonomide çalışmakta olduğu hepimizce bilinmektedir. TÜİK rakamlarına göre 2023 yılı son çeyreği itibariyle Türkiye’de 1 milyon 170 bin kadın girişimci bulunmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’de kadın girişimci oranındaki artıştan söz eden Atmaca, “Buna göre 2002 yılında kadın girişimcilerin oranı %13,1 iken, 2023 yılına gelindiğinde %17,4’e yükselmiştir. Bir diğer deyişle 21 yılda yüzde 4,3’lük bir oran artışı gerçekleşmiştir. Bir artıştan söz ediyor olmamız her ne kadar olumlu olsa da artış hızı ve büyüklüğü girişimin niteliği, oluşan iş hacmi gibi başlıkların titizlikle incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

AGİDER olarak bölgede ve ulusalda kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Gülsüm Gökçen Atmaca yeni yeni dönem projelerini; STEM kızları projesi, girişimci kadın konulu panel, psikoloji zirvesi, dış ticaret geliştirme projesi, finansal okuryazarlık projesi ve dernekler arası iş birliği olarak açıkladı. Daha sonra dernek üyesi Psikolog Melisa Oral, İş Dünyasında Zaman Yönetimi ve motivasyon konulu bir sunum yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER