© Adalya Medya 2021

Genç Ticaret Elçileri ödüllendirildi

Türkiye ile Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin geldikleri ülkelerin hinterlandı arasında bulunan ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına Genç MÜSİAD tarafından geliştirilen Genç Ticaret Elçileri Projesi, çerçevesinde yarışmaya katılan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Genç MÜSİAD’ın Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlediği ödül törenine MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Muhammet Fatih Özel, Genç MÜSİAD İhracatı Geliştirme Şube Başkanı Berk Limboz, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Ramazan Uyar, AK Parti Kepez Belediye Başkan Aday Adayı ve Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen programda uluslararası öğrencilerin yarınlarına katkı sağlama, ülke ihracatının önemini anlama ve kuvvetli bir istihdam sağlanması amaçlandı. Proje ile ilgili konuşan Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Muhammet Fatih Özel, Farklı ülkelerden yüzlerce farklı uluslararası öğrenciyi buluşturan programda ihracatta temel kavramlardan pazar araştırma tekniklerine, ihracat istihbaratından devlet desteklerine kadar birçok konuda eğitim alıp, ahlaklı ve ilkeli bir ticaretin prensiplerini idrak ettiklerini söyledi. Program amacı doğrultusunda Antalya’da eğitim gören farklı ülkelerin öğrencilerinin kendi ülkelerinin hinterlandı ile ticaretin gelişmesini amaçladıklarını ifade eden Özel, Türkiye’de ihracatın gelişmesine ve ithalatın iyileştirilmesine katkı sağlayan bu programda bölgedeki firmalara personel imkanı sunarak, kendini yetiştirmiş uluslararası öğrencilerle buluşturup istihdam imkanı oluşturduklarını dile getirdi. Türkiye’ye eğitim almak için gelen ve hayatları boyunca kültürel ve ticari bağlar kuran uluslararası öğrencileri birer ticaret elçisi olarak gördüklerini ifade etti.

KATILIMCILAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkan Yardımcısı Safiya Nurittinova çilek ihracatı, Hebah Yousef Yahia mobilya ihracatı, Soliath Fassassi makarna ihracatı, Sayed Massoud Gulzar hazır giyim pazarı, Hadjar Valiyeva domates ihracatı, Arva Alkarmo Türkiye’de demir çelik ticareti sunumunu gerçekleştirdi. Kaybedenin olmadığı programda Safiya Nurittinova 6’ncı, Arva Alkarmo 5’inci, Soliath Fassassi 4’üncü, Hebah Yousef Yahia 3’üncü, Sayed Massoud Gulzar 2’nci ve Hadjar Valiyeva 1’inci oldu.

Programda gösterdikleri üstün yetenekleri, seçtikleri konular, sunum hakimiyetleri, hitabetleri, kullandıkları süre yönünden değerlendirilen öğrenciler ödüllerini sponsorlarından aldı. Programda sponsorlara plaket takdim edilirken üyelere de sertifika verildi. Katılımın yüksek olduğu program toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER