© Adalya Medya 2021

Fenix’ten devasa yatırım

Antalya’da dünya markalarıyla yeni bir yaşam merkezi olacak Fenix Center projesinin lansmanı basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Fenix Yapı’nın Konyaaltı liman bölgesinde inşa edilen ve içerisinde lüks otel, alışveriş merkeziyle rezidansların bulunduğu Fenix Center projesiyle ilgili lansman toplantısı şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Projeyle ilgili bilgi paylaşan Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, yüzde 90’ı tamamlanan projenin yatırım bedelinin 850 milyon lirayı bulduğunu bildirdi. Fenix Center’ın Antalya’da yaşayacak ya da tatile gelecek olanlara lüks segmentte tatil anlayışını hissettireceğini vurgulayan Mavi, projenin ülkeye döviz girdisi sağladığının altını çizdi. Projenin alışveriş için gelecek olanlara da dünyanın en iyi perakende firmalarının yanı sıra gurme markalarıyla farklı bir konsept sunduğunu söyleyen Mavi, Batı Antalya’da alternatifsiz bir lokasyonda bulunmanın avantajını yaşattığını belirtti.

“AKDENİZ’DEKİ EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN”

Projenin 108 bin metrekare kapalı inşaat alanıyla Akdeniz bölgesindeki en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Mavi, proje yatırım bedelinin 850 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

“DÜNYA MARKALARINI ANTALYA’YA GETİRECEĞİZ, DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYORUZ”

Projenin ülkeye döviz getirisinden bahseden Mavi, savaştan dolayı Rusya’da birçok markanın kapanmakta olduğuna dikkat çekerek o markaları Antalya’ya çekmeye çalıştıklarını söyledi. AVM kısmında dünyaca ünlü birçok markanın Antalya’ya geleceğini kaydeden Mavi, AVM’de yaklaşık 1300 çalışana iş imkanı sağlanacağını dile getirdi ve Eylül ayında açılacağını bildirdi.  Rezidanstaki konut satışlarının yüzde 98 seviyesinde tamamlandığını açıklayan Mavi, “Satışlarımızın çoğunluğunu yabancılara yaptık. Ağırlıklı olarak Rus, Alman ve Amerika vatandaşları konut aldı. Böylece ülkeye yüksek oranda döviz getirisi sağlandı” dedi.

“BATI ANTALYA’YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Hedeflerinin Antalya’yı Dubai gibi lüks segmentte bir yere getirmek olduğunu ifade eden Mavi, Antalya’da alternatif yaratmak istediklerinin altını çizdi. Projenin açılışıyla birlikte batı Antalya’yı cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyen Mavi, yüzde 90 seviyesinde tamamlanan projenin Eylül ayında AVM kısmının, 2023 Temmuz’da da otel kısmının tamamlanacağını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER