© Adalya Medya 2021

‘Eski köye yeni adet gerek’

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik Zirvesi’nde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Hayal etmekten vazgeçerseniz, yaşamaktan da vazgeçersiniz. Yenilikçilik eski köye yeni adet getirmektir. Yapılmayanı yapmaktır. Veya yapılanı, yeni bir yöntemle yapmaktır” dedi.

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik Zirvesi, 100. Yıl teması ile Antalya’da gerçekleştirildi. GEN Türkiye ve Habitat Derneği işbirliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve ANSİAD ev sahipliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ana paydaşlığında düzenlenen 100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi, kamu, yerel, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile akademisyenler, girişimciler ve gençlerden oluşan yoğun bir katılıma sahne oldu. Ülkemizin küresel alanda da başarıları ile söz ettiren girişimci mentorlerin girişimci adayları ile bir araya geldiği zirve, ikinci yüzyılın girişimcilik ekosistemine odaklanan temalarıyla da geleceğimize ışık tuttu.

Ülkemizin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik Zirvesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Antalya’da gerçekleştirildi. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemleri arasında bir köprü oluşturmak amacıyla 2020 yılında kurulan ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin çatı kuruluşu olan GEN Türkiye’nin, HABİTAT Derneği işbirliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ev sahipliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ana paydaşlığında 1 Kasım 2023 tarihinde düzenlediği 100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi, kamu, yerel yönetim, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, girişimciler ve gençleri bir araya getirdi. 16’ıncı kez düzenlenen zirve, ana teması, uzman konuşmacıları ve kapsayıcı işbirliği ile yoğun bir katılıma sahne oldu.

Etkinliğin açılış konuşmaları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ve ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı tarafından gerçekleştirildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da “Hoş Geldiniz” konuşmalarıyla zirvede yer aldı.

Muhittin Böcek: “Girişimciliğin başkenti olmaya hazırız”

100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesinin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi olarak inovasyonun, yeni teknolojilerin, girişim eko sisteminin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi. “Antalya’mız, girişimciliğin de başkenti olmaya hazırdır. Biz de Antalya’dan çıkacak Türk girişimlerine her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Göreve geldiğim günden bu yana Antalya için, tarımsal alandaki girişimlerden, şehrin geleceğine ışık tutacak dijital girişimlere kadar birçok alanda hem destekçi hem de öncü olmak için arkadaşlarımızla yoğun çaba harcadık. Bundan sonra da Antalya’mızın dünya girişim ekosisteminde pay sahibi olan bir şehir olabilmesi için aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Çok yakında Antalya’da; bu alanda çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapan, her yönüyle girişimcileri ve girişimci adaylarını destekleyen ve ulaşılabilir bir girişimcilik merkezi açıyoruz. HUB-Antalya girişimcilik merkezi şimdiden Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Günümüzde belediyeler sadece bilinen belediyecilik hizmetleriyle yetinmemelidir. Tüm dünyada kentler arasındaki rekabet artık teknoloji ve inovasyonla belirleniyor. Bu alana yatırım yapan kentler her zaman daha çok öne çıkıyor. Bildiğiniz gibi tüm dünyada yükselen bir değer olan dijital göçebeler için Cumhuriyet’in yüzü Antalya’mızı cazibe merkezi haline getirmeliyiz.” dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: “Yenilikçilik eski köye yeni adet getirmektir”

Zirvenin açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yenilikçiliğin eski köye yeni adet getirmek ve yapılmayanı yeni bir yöntemle ortaya koymak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “TOBB olarak Türkiye’de, yurt dışındaki girişimleri sadece izleyen değil, dünyaya açılan girişimlere ev sahipliği yapan bir ekosistem kurulmasını arzu ediyoruz. Girişimcilik ekosisteminin parçası olan bireyler yetiştiren, bu girişimcileri destekleyen ve yenilikçi bir kültürle rekabet gücünü küresele taşıyan, bir Türkiye hayal ediyoruz. Zira bu yüzyılda, küresel arenada var olmanın en önemli şartının, girişimcilik ve girişimci ülke olduğunu görüyoruz. İş kurmak, girişimci olmak, eski sınırları aşmak ve yeniliğe öncülük etmek demektir. Girişimcilik, doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerin gördüğü fırsatları gerçekleştirmektir. Girişimcilik için hayal kurmak çok önemlidir. Sınırımızın olmadığı tek alan orasıdır. Hayal etmekten vazgeçerseniz, yaşamaktan da vazgeçersiniz. Yenilikçilik eski köye yeni adet getirmektir. Yapılmayanı yapmaktır. Veya yapılanı, yeni bir yöntemle yapmaktır. Cumhuriyetimiz, milletimizin azmi, inancı ve birlikte çalışma arzusuyla şekillendi. Girişimcilik, bu değerleri yücelten bir alan olarak ön plana çıkıyor. Girişimciler, yeni fikirlerle, yaratıcılıklarıyla ve azimleriyle Türkiye'nin geleceğini inşa ediyorlar.”

Orhan Turan: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında girişimcilere büyük görevler düşüyor”

Türkiye’nin girişimcilik yetkinliğini desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında girişimcilere de büyük görevler düştüğünü vurguladı. Turan, şunları söyledi: “Girişimciliğin ülkeler için sahip olduğu stratejik değer bugün çok daha belirgin durumda. Bu açıdan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında girişimcilere büyük görevler düşüyor. Atatürk ve yol arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve yüceltmek hepimizin görevi. Daha çok çalışmamız, üretmemiz ve geleceğe önderlik etmemiz gerekiyor. Türkiye’nin girişimcilik alanındaki rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir kılmak için TÜSİAD olarak girişimcilik ekosistemimizin ihtiyaç duyduğu yapısal adımlara ve kurumlarımızın girişimcilik yetkinliğini desteklemeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz.  Ayrıca genç girişimcilerimizi 2011 yılından bu yana TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programımız ile destekliyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER