© Adalya Medya 2021

EPDK zammı durdurdu

EPDK, dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışların durdurulduğunu açıkladı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 62 kuruş, motorine 55 kuruş, LPG’ye ise 57 kuruş zam yapılacağını duyurmuştu ancak beklenen olmadı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) zammı durdurdu. EPDK, konu hakkında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışların durdurulduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER