© Adalya Medya 2021

Doğru proje üretmek için buluştular

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği, ‘İkili İş Görüşmeleri’ toplantısının ikincisini gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Ali Olgu Ceylan, “Bu toplantılarda hedefimiz nitelikli ve iyi kentleşmeyi sağlamanın yanı sıra yapı sektörünü uluslararası standartlara çekmek” dedi.

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği (AkdenizSMD), ‘İkili İş Görüşmeleri’nin ikincisini Hotel Su’da  gerçekleştirdi. Gün boyu süren etkinlikte kaba yapıdan ince yapıya alternatif ürün ve hizmetler sunan firmalar ile mimarlık ofisleri dernek üyeleriyle görüşmeler yaptı. Etkinliğin açılışını yapan Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Ali Olgu Ceylan, “İkili görüşmelerinin ilkini geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu toplantılar bizim açımızdan oldukça verimli geçiyor. Hem yapı sektörü firmaları hem de derneğimiz üyeleri mimarlar açısından baktığımızda anlamlı bir diyalog geliştirdiğimizi görüyoruz” dedi.

AMAÇ DOĞRU PROJELER ÜRETMEK

İkili görüşmelerin devam eden ve yeni başlayacak olan projelere büyük etki yaptığını ifade eden AkdenizSMD Başkanı Ceylan, “Geçen sene yaptığımız ikili görüşmelere katılan bazı firmalar bu sene yine bizimle. Bunun yanı sıra yeni firmalar da görüşmelere katıldı. Bu görüşmeler devam eden ya da yeni başlayacak olan projelerin detaylarını konuşmak ve doğru şekilde hayata geçmesini sağlamak” diye konuştu.

FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BULUŞACAĞIZ

Geçen yıl ve bu yıl yapılan ikili görüşmelerde nitelikli ve iyi kentleşmeyi sağlamayı, bunun yanı sıra yapı sektörünü uluslararası standartlara çekmeyi hedeflerini sözlerine ekleyen Başkan Ali Olgu Ceylan, serbest mimarlık derneklerinin öneminden bahsetti. Ceylan, “Bu sene 6 tane SMD var, 2 tane daha SMD kuruldu. Anlamlı bir gelişme oldu. 1 Haziran 2024’te SMD Federasyonunu kurduk. Federasyonumuz eminim ki bu işbirliklerini daha da artıracaktır. Bizler Mimarlar Federasyonu çatısı altında sıkı bir diyaloğa gireceğiz. Hem Federasyon çatısı altında hem de dernekler olarak en önemli kuruluş amacımız olarak İstanbul, Ankara, Antalya diye ayırt etmeden tüm Türkiye’de nitelikti yapılaşmanın önünü açmayı hedefliyoruz” dedi.

HEDEF NİTELİKLİ VE İYİ KENTLEŞME

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Ali Olgu Ceylan sözlerini şöyle tamamladı: Nitelikli ve iyi kentleşme için mimarlık, inşaat ve yapı sektörüyle iş birliğinden geçiyor. Bizler bu işbirliğini geliştirerek yapı sektörünü uluslararası standartlara çıkarabiliriz”. Gün boyu süren görüşmelerin ardından etkinliğe katılan firmalara sertifika takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER