© Adalya Medya 2021

Çağlar’dan piyasa yorumu

Antalya Emlakçılar Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, konut kredisi faizlerinde indirim beklediklerini ve ayrıca ikinci el araç satışında piyasayı düzenleyici tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen genel kurulda yeni seçilen Antalya Emlakçılar Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, hem emlak hem de oto galeri sektörlerinde yüksek fiyatlar nedeniyle durgunluk yaşandığına ve dar gelirli vatandaşlar için ev, araba almanın hayal olduğuna dikkat çekti.

Başkan Çağlar, evi veya arabasını satmak isteyen kişilerin sadece belli satış sitelerindeki fiyatları baz aldığını, büyük firmaların piyasanın dengesini değiştirdiklerini söyledi. Bununla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Çağlar şunları söyledi: “Siz internette 100 bin liraya satılık ilanı yayınlıyorsunuz. Başka birisi ‘Bu araba bu paraysa benim ki şu olur’ diyor ve fiyatı artırıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor Bu firmaların önüne geçilmesi lazım. Tekel gibi oldular. Küçük esnafı bitirmek için her şey yapılıyor. Bunun önüne geçilmesini istiyorum”

Döviz kurunun da etkisiyle girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle konut fiyatlarının aşırı arttığını, alım gücü düşen insanların ev alamaz duruma geldiğini belirten Çağlar, konut faizi oranlarının düşürülerek piyasanın hareketlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

‘KONUT KREDİ FAİZLERİ DÜŞMELİ’

Döviz kuru artışıyla birlikte her şeyin fiyatında yükselme yaşandığını hatırlatan Çağlar, “Emlak sektöründe de, yapı maliyetlerindeki artışlar nedeniyle konut fiyatları da artınca insanların alım gücü azaldı. Konut fiyatlarındaki artışların yanı sıra konut kredi faizlerinin de çok yüksek olması ev almak isteyenleri olumsuz yönde etkiliyor. Her şeyin fiyatı arttığı, maliyetler yükseldiği için konut fiyatları belki geri çekilemez ama konut kredi faizleri düşürülürse insanların alım gücü biraz daha artar. Kredi faiz oranları düşerse piyasaya biraz hareket gelir” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER