© Adalya Medya 2021

‘Beni Kumlucalılara mahcup etme’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, domates ihracatının kısıtlanmasına yönelik yaptığı görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin’e, ‘Beni Kumlucalılara mahcup etme’ dediğini aktardı.

Antalya’da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan domates diyaloğunu paylaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Sayın Putin bak, bizim bir Kumluca'mız var. Bu Kumluca'mızın bir özelliği var, burası âdeta bir domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara mahcup etme" dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağ olsun, o da hakikaten bu ricalarımızı kırmadı ve zaman zaman hani bir kesilmeler oluyordu ya ondan sonra tekrar önü açılan o domateslerimizin ihracatında bunları gördük" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların domates ikramında bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: "Hakikaten bu domateslerimiz her şeye değer. Kumluca'nın en güzel örneklerinden biri olduğu, hazine değerindeki tarihî, tabii, ticari imkânlarımızın değerini bulmasını sağlayacak her çabanın yanında olacağız. Dün yoklukların, yoksullukların, zulümlerin Türkiye'sinden, huzurun, güvenin, istikrarın Türkiye'sine yelken açmıştık. Yarın ise güneşin, her alanda dünyanın en ileri 10 ülkesi arasında yer almış Türkiye'nin üzerinde doğacağı günleri görmek için sabırsızlanıyoruz. Kadınıyla genciyle çiftçisiyle turizmcisiyle sanayicisiyle inşallah bu sevinci hep beraber yaşayacağız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER