© Adalya Medya 2021

Başkan'dan Katar yorumu

MHP Antalya Milletvekili Başkan,“Türkiye ile Katar arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Katar’ın yakaladığı ekonomik büyüme çizgisi ve başlayan yoğun yatırımları çerçevesinde ülkemizden gerçekleştirilen ithalatın artışına bağlı olarak gelişmektedir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Katar Devleti Hükümeti arasında büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde iş birliği konulu niyet mektubunun onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi üzerine mecliste söz aldı.

Konuşmasının başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83.yılında rahmet, minnet ve özlemle andığını belirten Başkan, “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar sözünü şiar edinerek emanet bıraktığı Cumhuriyet yaşasın diye bir ömür nöbette olacak; açtığı yolda gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Katar’la 1972 yılında kurulan diplomatik ilişkilerimizin her alanda hızla gelişmekte olduğunu belirten Abdurrahman Başkan; İki ülke arasındaki üst düzey diyalog ve işbirliğinin kurumsal yapısını teşkil eden ve 2014 yılında tesis edilen Yüksek Stratejik Komite (YSK) mekanizması yıllık toplantıları gerçekleşmekte olduğunu söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Başkan, İlki 2 Aralık 2015 tarihinde Doha’da, 2.si 18 Aralık 2016 tarihinde Trabzon’da, 3.sü 15 Kasım 2017 tarihinde Doha’da, 4.sü de 26 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen YSK mekanizmasının 5. toplantısının 25 Kasım 2019 tarihinde Doha’da düzenlendiğini, Dost ve kardeş Katar Devleti ile imzalanan Niyet Mektubu ile 2022 yılında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası organizasyonu esnasında yapılacak bilgi ve tecrübe paylaşımıyla iki ülke arasında yürütülmekte olan güvenlik işbirliği faaliyetlerinin daha da pekiştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekti. Katar’ın son dönemde yakaladığı güçlü ekonomik performansla ülkemiz firmaları açısından önemli fırsatlar sunduğu söyleyen Başkan sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Türkiye ile Katar arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Katar’ın yakaladığı ekonomik büyüme çizgisi ve başlayan yoğun yatırımları çerçevesinde ülkemizden gerçekleştirilen ithalatın artışına bağlı olarak gelişmektedir. Katar’la gelişen ekonomik ilişkilerimize koşut olarak ülkemiz Katar vatandaşları için önemli bir turizm güzergâhı haline gelmiştir. Elektrik-elektronik aksamı, mobilya, inşaat aksamları, petrol-mineral yağları, süt ve süt ürünlerinin Katara ihracat ettiğimiz ürünlerin başında gelmektedir”

2020 yılında Katar Emiri Tamim bin Hamad el- Thani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Ankara'da 300 milyon dolarlık bir ekonomik anlaşma imzalandığını da hatırlatan Abdurrahman Başkan, sözlerini 10 Kasım 1985 yılında Şehit edilen Antalyalı Ülkücü Şehit Muammer Yalçın’ı şehadetinin 36. Yıl dönümünde rahmet ve dua ile yad ederek tamamladı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER