© Adalya Medya 2021

Başkan: "Örtü altı üretimde zirvedeyiz"

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündem dışı söz alan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Growtech fuarına ev sahipliği yapacak olan Antalya’nın örtü altı üretim alanlarında yüzde 39 pay ile zirvede yer aldığını söyledi.

Dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) fuarı olan Growtech’in 24 - 27 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya’da 20.kez düzenleneceğini belirten MHP Antalya Milletvekili Başkan, Antalya’nın turizm, tarım ve sanayi gibi üç büyük sektörü bünyesinde barındırdığını, bu özelliği ile Growtech gibi önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Anfaş Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek Growtech fuarına tüm dünyadan katılımcılar ve ziyaretçiler geleceğini dile getiren Başkan, Türkiye’de örtü altı üretim alanlarının yüzde 39’unu sınırlarında bulunduran Antalya’da böyle önemli bir organizasyonun gerçekleşmesinden duyduğu onuru ifade etti. Antalya’nın adeta Türkiye’yi doyurduğunu belirten Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılı verilerine göre gerçekleştirilen; Örtü altı domates üretiminin %60’ı, Biber üretiminin %68’i, Patlıcan üretiminin %55’i, Salatalık üretimin ise %43 ‘ünün Antalya’mızda yetiştirilmiştir. Süs bitkileri üretimine baktığımızda ise; Karanfil üretimin %59’u, Gerbera üretiminin %84’ü, Anemon üretiminin %76’sı Antalya’da yetiştiriliyor. Bu rakamlar ülkemizin ekonomisine 16 milyar Türk Lirası Bitkisel Üretim Değeri katan Antalya’yı Türkiye birincisi konumuna getirdi.

Ayrıca 2020 yılında ülkemizde gerçekleşen Portakal üretiminin %30’u, nar üretiminin 24’ü, muz üretiminin %41’i ve Avokado üretiminin %83’ü yine Antalya’da üretildiğini belirterek, 2019 yılında 536 bin ton olan yaş meyve ve sebze ihracatımız, 2020 yılında 665 bin tona çıkmış ve bunun karşılığında Antalya’mız ve ülkemize 586 milyon dolarlık nakdi giriş sağlayarak bir başka başarıya imza atmıştır dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Toprağın Sultanları” projesine de değinen Abdurrahman Başkan Kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın eş, annelik ve ev işlerinin yanı sıra tarımsal üretimin her aşamasında aktif rol aldıklarını söyleyerek; Ülkemiz için son derece önemli ve stratejik bir sektör olan tarımın ve üretimin merkezinde yer alan kadın çiftçilerimizin yüzde 50 gibi büyük bir paya sahip olması bir ziraat mühendisi olarak beni çok mutlu etmektedir”dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili de konuşan MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, her Öğretmenler Günü geldiğinde aklına şehitlerimizin geldiğini söyledi. Başkan sözlerini şöyle noktaladı: “Atatürk’ün izinde, “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünün bilincinde, Türk gençliğinin bilgi ve kültürle donatılması, çocuklarımızın ve memleketimizin geleceği adına, yurdumuzun dört bir yanında cefakârca görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Söz konusu Öğretmenler Günü olunca kutlu bir yolun mümessilleri canlanır hafızamda. Kutlu bir makama ulaşanlar düşer aklıma. Hatıraları şeref nişanesi, ayrılıkları gönülde birer yara…Bir öğretmen adayı olan, 23 Kasım 1970’te vatan hainlerinin ağır işkenceleri sonucu şehit edilen ağabeyim Ertuğrul Dursun Önkuzu, Ege Üniversitesi’nde sözde öğrenci kılığında ki teröristlerce şehit edilen, tarih okurken tarih yazan Fırat Yılmaz Çakıroğlu gelir, Yine PKK’lı hainlerce şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz kardeşlerim nezdinde eğitim ordumuzun tüm şehitlerini rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER