© Adalya Medya 2021

Antalya ekonomide lokomotif

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya’nın güneşin ve turizmin başkenti olarak adlandırılsa da kentte bulunan 3 Organize Sanayi Bölgesiyle Türk ekonomisine katkı sunan lokomotif illerin başında geldiğine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulunda “Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin” tümü üzerine MHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Milli Enerji ve Maden Politikası” kapsamında enerji kaynağı türlerine göre tüm santral ekipmanlarının imalatının yurt içinde gerçekleştirilmesi ve Türkiye’nin enerji sektörüne yön veren ülkeler konumuna gelmesi için yapılan çalışmaların son derece önem arz ettiğini bildirdi. MHP’li Abdurrahman Başkan, bu nedenle yerli imalat, teknoloji transferi, nitelikli personel ve istihdam sağlamakla beraber sahip olduğumuz su kaynaklarının yerli üretim aksamıyla elektriğe dönüştürülmesinin de ülkemiz için çok büyük ve önemli bir konu olduğunu ifade etti.

  Antalya ekonomide lokomotif

 Konuşmasında seçim bölgesi Antalya’nın durumuna dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan,

Antalya’nın güneşin ve turizmin başkenti olarak adlandırılsa da kentte bulunan 3 Organize Sanayi Bölgesiyle Türk ekonomisine katkı sunan lokomotif illerimizin başında geldiğine dikkat çekti.

Antalya’da kuruluşu tamamlanmış 3 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu ifade eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şunları söyledi:

“İlki; 734,6 hektarlık alanda sanayicilerimize tahsis edilmiş 330 sanayi parseliyle ilimizin üretim ve istihdam dinamosu haline gelmiş yaklaşık 22.000 kişiye istihdam sağlayan içerisinde ağırlıklı olarak makine, plastik, gıda ve kimya sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürettiği katma değeri yüksek ürünlerle bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Antalya Organize Sanayi Bölgemizdir.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi 2022 yılında yaklaşık 900 milyon dolarlık ihracat yapılmıştır.

 Korkuteli ve Manavgat OSB’nin durumu

 Diğer ikisi ise; 2020 yılında kuruluşu tamamlanan, şu an parselasyon ve imar planı çalışmaları devam eden 116 hektarlık alana sahip Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile 35,45 hektarlık alana sahip Manavgat Organize Sanayi Bölgesi’dir.

Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanı içerinde 59,73 hektar hazine arazisinin Korkuteli Mermer İhtisas OSB’ye devir işlemleri tamamlanmış olup, özel mülkiyete konu yaklaşık 56,27 hektar alanda kamulaştırma çalışmaları ile OSB alanına yönelik parselasyon ve imar planı çalışmaları devam etmektedir.

Manavgat Organize Sanayi Bölgesi altyapı inşaatlarıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 2022 Yılı Yatırım Programına “Yeni Proje” olarak dâhil edilmiş olup, parselasyon ve imar planı çalışmalarına devam edilmektedir.

 Serik ve Kaş OSB’lerin kuruluş çalışmaları

 Ayrıca; Antalya’mızda kurulmuş üç Organize Sanayi Bölgesi dışında, yer seçimi kesinleştirilmiş 75,4 hektarlık alana sahip Serik OSB ile 34,5 hektarlık alana sahip Kaş Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş çalışmalarına da devam edilmektedir.

2019 yılı sonunda Antalya’mızda 692 hektar olan planlı sanayi alanı (OSB) 2022 yılı sonu itibariyle yeni kurulan organize sanayi bölgeleri ve Antalya OSB’nin genişleme alanlarıyla %28 artarak 886,05 hektara ulaşmış, Serik ve Kaş ilçelerimizde çalışmaları devam eden organize sanayi bölgelerinin tamamlanmasıyla birlikte, planlı sanayi alanının yaklaşık 1032,75 hektara ulaşması hedeflenmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER