© Adalya Medya 2021

Yeltenlilerden sağlık ocağı talebi

Korkuteli ilçesi Yelten mahallesi 5.Tarhana Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi. Böyle etkinliklerin vatandaşın sesini duyurmak için bir fırsat olduğunu belirten Yelten Mahalle Muhtarı Yetiş Özen, Yelten’e sağlık ocağı yapılmasını talep etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek mahalle sakinlerine sağlık ocağı sözü verdi.

Tarhana ikramı yapıldı

Korkuteli Yelten Mahallesi 5. Geleneksel Tarhana Şenliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yelten Dayanışma Derneği ve Yelten Mahalle Muhtarlığı ev sahipliğinde Yelten Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Yelten'in meşhur tarhanasının konuklara ikramının ve tanıtımının yapıldığı şenlikte, mahalli sanatçılar Ebru Özdemir, Aslıhan Güney, Burcu Yamaner, Egemen Balhan, Merve Kalay, Talip Nişancı, Musa Eken ve Ali nişancı sahne aldı. Şenliğe Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yelten Mahalle Muhtarı Yetiş Özen, Yelten Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Gavaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, Korkuteliler Derneği Başkanı Adnan İmirgi katıldı.

‘Sağlık Ocağı ihtiyacı var’

Tarhana Şenliği’nde ilk söz alan isim olan Yelten Mahalle Muhtarı Yetiş Özen, şenliğe katkı koyan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Özen, “Tarhana şenliğini 4 yıl yaptık korona yangın vs. ara verdik. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tarhana Şenliğinden ağalık yarışından elde edilecek geliri sağlık ocağı için harcayacağız. Yelten’in sağlık ocağına ihtiyacı var. Yelten için 2 yıldır mücadele verdik. Bugüne kadar olmadı ama inşallah bu olacak. Karşımızda birbirinden değerli büyüklerimiz var. Yelten’e 200 metrekarelik bir sağlık ocağı yapacağız. Mahallemizin sağlık ocağı ve diğer beklentilerinin karşılanmasını arzu ediyoruz” dedi.

‘Şenlik kaynaşmayı sağlıyor’

Yelten Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Gavaz da Yelten’in tarhanasının yöreye has lezzetlerden üretildiğini belirterek Yelten tarhanasından övgüyle bahsetti. Gavaz, her sene düzenleyecekleri şenliğe ilgi ve alakadan memnun olduklarını belirtirken, destek veren herkese teşekkür etti.  CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise bir Korkutelili olarak 5’inci kez düzenlenen tarhana şenliğinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Ben de Korkuteli bir hemşehriniz olarak, meslek hayatımda uzun bir süre Yelten Belediyesi’nin avukatlığını yaparak buraya katkı koymaya çalışmış birisi olarak, İl Özel İdare Başkanlığı dönemimde Yelten’e hizmet etmeye çalışan bir hemşehriniz olarak Yelten için düzenlenen ve uzun süredir Yelten’e gelmemiş, gelememiş kişilerin biraraya gelmesinden kaynaşmayı sağlamasından dolayı mutluluk duyuyorum. Tarhanamızı içmeyenlere tavsiye ederiz. Yöresel olarak bizim çocukluğumuzda içtiğimiz karlamalar dağıtılıyor. Buralara ihtiyaç olan hizmetlere böyle günlerde önderlik yapılması da önemlidir. Muhtarımız sağlık ocağı talebini iletti. Yetkililerimiz bunun gereğini yapacaktır” dedi.

‘Başkanımız mesajı almıştır’

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, “Bu toprakların bir çocuğu olarak bugün aranızda bulunduğumu için oldukça mutlu ve gururluyum. 1970’li yıllarda hemen şurada bir Halk evinde başladığım okulu Yelten’de tamamladım. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde idarecilik yaptım. Hiçbir zaman Yelten’i unutmadım. Bize okuma aşkını veren Yelten’di. Yelten’e her zaman bir vefa borcumuz var. Yelten’in hizmetindeyiz. Tarhana şenliği birlik ve beraberliği oluşturan bu şenlik Yelten’in dünden bugüne yolculuğunu ve yarınlarda neler yapılacağını da ifade edecektir. Yelten çalışkan insanların mahallesidir. Alın teri ile emekleri ile mücadeleleri ile verimsiz de olsa suyu da az olsa ürettikleri ürünleri ile bu bölgenin en çalışkan insanlarıdır.  Muhtarımız belki çok fazla detaya girmedi bir sağlık ocağından bahsetti ancak Yelten’in başka da ihtiyaçları var. Bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli bürokratlar verilen mesajları almıştır diye düşünüyorum. Yelten’e daha güzel hizmetler yapılacaktır” dedi.

‘Sağlık ocağı sözünü veriyorum’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “ Ben sen yok, biz varız. Biz birlikte yaparız diye yola çıkmıştık. Bizi seçenlere teşekkür ettik. Destek olan olmayan tüm vatandaşlarımızın emrinde olacağımızı söyledik. Demokrasi inancıyla vatandaşa saygımızdan dolayı kentimizi ortak akılla yöneteceğimizi belirttik. 913 mahallemizde muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetleri gerçekleştirdik. Yurdumuzda ardı ardına felaketler yaşandı. Yangın, sel, deprem ülkemizi yasa boğdu. Ölenlere rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık ocağı için ne gerekiyorsa yapacağım. Buradan huzurunuzda söz veriyorum. Sağlık ocağı da yetmez. Onların talebi doğrultusunda desteğimizi devam ettireceğiz. Bu şenliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programın son bölümünde Yelten Kültür ve Dayanışma derneği öncülüğünde ağalık ihalesi gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER