© Adalya Medya 2021

Sağlıkçılar adalet için haykırdı

Hekimlerin maaşlarına zam yapılırken diğer sağlık çalışanlarına yapılmaması sağlıkçıları ayağa kaldırdı. Sağlık Sen Antalya Şubesi üyeleri hastane önünde açtıkları dövizler ve pankartların yanısıra attıkları sloganlarla tepkilerini gösterdi.

Hekimlerin maaşlarına zam yapılırken diğer sağlık çalışanlarına yapılmaması sağlıkçıları ayağa kaldırdı. Ayrımcılığa karşı çıkan sağlıkçılar, sendikalar aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen Antalya Şubesi üyeleri, düdük çalarak, alkış tutarak ve davul eşliğinde halay çekerek ayrımcılığa karşı olduklarını ve ücrette adalet istediklerini haykırdı.

“Ölüyoruz yine fark edilmiyoruz, daha ne kadar ölelim!” yazılı pankart açan Sağlık Sen üyeleri, “Sağlık çalışanları bu ülkenin hayat sigortasıdır, ayrımcı politikalara dur diyoruz, işimize aşığız ayrımcılığa karşıyız, ücrette adalet istiyoruz, insan onuruna yaraşır bir zam istiyoruz, yakarsa sağlık sistemini sağlıkçının ahı yakar, yok birbirimizden farkımız hepimiz sağlık çalışanıyız, emeğimizin yok sayılmasını reddediyoruz, sağlık ekip işidir” yazılı dövizlerle tepkilerini ortaya koydu.

Sağlıkçılar, “Sadaka değil hakkımızı isteriz, işimize aşığız ayrımcılığa karşıyız, ücrette adalet istiyoruz, emek burada adalet nerede? Alkış değil hakkımızı isteriz, memuruz haklıyız kazanacağız, sağlık ekip işidir” sloganları attı. Zam yapılmasına değil, zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarının altını çizen Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, ayrımcılığa üzüldüklerini belirtti.

Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolunun hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil tamamına zam yapmaktan geçtiğini vurgulayan Kuluöztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanları arasına fitne sokmaktan başka bir anlam ifade etmez. Sağlık Sen olarak, bu vehamete ‘dur’ demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü, sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortası. Sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiçbir kimsenin unutmaması gerekir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER