© Adalya Medya 2021

Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi üyeleri, Kepez Devlet Hastanesi önünde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde konuşan Şube Başkanı Turhan Turan, “Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretinin arttırılmasıdır” dedi.

Taleplerinin sadece doktorların değil, tüm sağlık çalışanlarının makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenerek bundan faydalanması olduğunu belirten Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, "Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir" dedi.

Sağlık çalışanları bir bütündür

TBMM'de kabul edilen düzenlemenin eksik olduğunu söyleyen Turan, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu hatırlattı. Turan, "Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakârlar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Çünkü biz Türk Sağlık-Sen'iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir" ifadelerini kullandı.

Herkese artış yapılmalı

Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı beklediklerinin altını çizen Turan sözlerini şöyle sürdürdü:  "Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık Hastanelerimizden, Üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. TBMM'de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER