© Adalya Medya 2021

Minik Mercan taburcu oldu

Özel Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi hekimleri bir başarıya daha imza atarak 26 haftalıkken 755 gram ağırlığında prematüre olarak doğan Mercan Çınar Değirmenci’yi hayatta tuttu. Minik bebek mezuniyet cübbesi ve kep giydirilerek taburcu edildi.

Antalya’da, 27 yaşındaki anne Buse Değirmenci, hamileliğinin 26’ıncı haftasında Özel Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde doğum yaptı. 755 gram ağırlığında prematüre olarak doğan ve yaşama ihtimali düşük görülen bebek, küveze alındı. Yaklaşık 92 gün süren yoğun bakımın ardından Mercan Çınar adı verilen bebek dün mezuniyet cüppesi ve kep giydirilerek taburcu edildi. 92 gün sonra bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alma mutluluğu yaşayan anne Buse Değirmenci, “Benim çocuğum mucize bir bebek. Çok mutluyum” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Doç. Dr. Ali Annagür ve Op. Dr. Esra Ünal’ın da katıldığı törende doğum oranları ve yeni doğan bebekler hakkında bilgi veren Özel Vitale Hastanesi’nden Op. Dr. Ali Fuat Şengör, hastane olarak 2010’dan beri Batı Antalya'da görev yaptıklarını hatırlatarak, “Antalya’da İlk ve tek kadın doğum hastanesi olarak açıldık.  Türkiye’nin bu kapsamda 8 hastanesinden biriyiz.  Faaliyete başladığımızdan bu yana yaklaşık 1milyon 6 yüz bin hastaya hizmet verdik” dedi. 

Son dönemlerde doğum sayılarında ciddi bir düşüş olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Şengör, şöyle devam etti: “İlk defa bu yıl doğum sayısı 1 milyonun altına düştü. 900 binlere indi. Evlilik yaşı yükseldi insanlar eskiden daha erken evlenirlerdi. Şimdilerde hem evlilikler azaldı hem evlenme yaşı yükseldi. Buna ekonomik sıkıntılar da büyük bir etken. Normal doğumlar konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Bu anlamda gebelik okulları, suda doğum, müzikte doğum, yatakta doğumu teşvik ediyoruz. Doğum gerçekleştikten sonra bebeklerin bakımı ve yeni doğan kısmı çok önemli. Son yıllarda artan kimyasal maddelere temas çevre faktörleri ve yaştan dolayı erken doğum riskleri artmaya başladı. 6 binden fazla yeni doğan bebeğimizin hayata tutunmasını sağladık. Antalya içinde zincir hastaneler olmasına rağmen yeni doğan yoğun bakım oranlarında 97 puanla Antalya birincisi olduk. Hastanenin Yeni doğan bölümünde yaklaşık 400 gramlık bir bebeği dünyaya getirip yaşatmayı başardık.”

Doç. Dr. Ali Annagür ise hastane olarak verdikleri hizmetlerden bahsettiği konuşmasında, “Ekip olarak, ekip başarısı ile çalışıyoruz ve güzel başarılı sonuçlar alıyoruz. 22 haftalık doğum, 400 gram doğum gerçekleştirerek sağlıkla taburcu ettiğimiz bebekler var. Bebeklerin durumu el verdiği andan itibaren annesi ile bebeği ten tene buluşturuyoruz” dedi.  Op. Dr. Esra Ünal da, “Yaklaşık 1 buçuk senedir bu hastanede çalışıyorum. Bizi ekip haline getiren Ali Fuat Hocama teşekkür ediyorum. Bize çalışma alanı oluşturan diğer ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER