© Adalya Medya 2021

Koca’dan salgın mesajı

Deprem bölgesinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ne Kahramanmaraş’ta ne de başka bir ilde salgın hastalık olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne Kahramanmaraş'ta ne bir başka deprem ilinde böyle bir salgın hastalık var. Tahliye edilmesi gereken hiçbir ilimiz yok. Halk sağlığı için tüm tedbirler devrede. Hijyen şartlarına uymalı ve acımasız yalanı dikkate almamalıyız” ifadelerine yer verdi.

Salgın hastalıklara karşı önlemler

Afetten etkilenen şehirlerde şu an öne çıkan görevlerinin, halk sağlığını tehdit edebilecek şartlara karşı mücadele etmek olduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Örnekler, deprem gibi afetlerden sonra salgın hastalıkların can yakıcı olabildiğini göstermektedir” dedi.

“Salgına meydan vermemek, kurumların aldığı tedbirlerin yanı sıra hijyene vereceğimiz önem de her birimizin görevidir. Bu bilgilerle birlikte şu bakımdan müsterih olmanızı isterim, afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, bilimsel adı sürveyans sistemi olan erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır. İshalli hastalıklar, döküntülü hastalıklar, sarılık, grip benzeri hastalıklar günlük olarak takip edilmekte, hastalık sinyalleri izlenmektedir. Halen sürdürülmekte olan sağlık taramalarında 5 bin 746 kişi de bağırsak enfeksiyonunun, 1483 kişide döküntülü hastalıklara, 103 kişide sarılığa, 61 bin 880 kişide grip benzeri hastalıklara rastlamış ve tedavilerine hemen başlamıştır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER