© Adalya Medya 2021

Gaye Atak’a meslektaş desteği

Sağlık emekçileri Kepez Devlet Hastanesi önünde toplanarak uzman doktor Gaye Atak'a yapılan saldırıyı protesto etti.

Antalya Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti protesto etti.

Kepez Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde hastasının fiziksel şiddetine uğrayan meslektaşları Dr. Gaye Atak’a destek olmak için biraraya gelen sağlık çalışanları, “Artık Yeter. Sağlıkta Şiddet Sona Ersin” sloganları ile şiddet eylemlerine tepki gösterdi.

TTB Merkez Konseyi Üyeleri Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Onur Naci Karahancı’nın katılımlarıyla gerçekleşen eylemde konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Nursel Şahin,  “Çalışma koşullarımızda iyileştirme,  güvenli, sağlıklı çalışma alanları istiyoruz Meclisten geçen sağlıkta şiddet yasası etkisizdir ve taleplerimizi karşılamamaktadır. Her türlü şiddete maruz kalan meslektaşlarımız ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini korumak amacıyla oluşturulacak yasanın tarafı olduğumuzu ve yasa yapım sürecinde taleplerimizin alınması gerektiğini açıkça belirtmekteyiz” dedi. Açıklamanın ardından sağlık emekçilerine yönelik şiddet, İl Sağlık Müdürlüğü’ne kadar yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Uzman Doktor Gaye Atak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görev yaptığı hastanede uğradığı şiddeti anlattı. Gülseren Şimşek isimli hastayı acil yeşil alanda muayene etmem sırasına henüz abeslang hastanın ağzında iken, “Aa der misiniz” dememle bir olarak yere yatırılıp darp edildim” dedi. Atak, Şimşek’in tutuklanmasını talep etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER