© Adalya Medya 2021

Estetik kazandıran sihirli dokunuşlar

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Deniz Dilek, Son 10 yılda değişen güzellik algısını estetik bakış açısıyla değerlendirdi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Deniz Dilek, Lara bölgesinde açtığı yeni kliniğinde rahatsızlıklarından şikâyetçi hastalarının sağlık problemlerinin yanı sıra, estetik sıkıntılarını da aynı anda gideriyor.

Op. Dr. Dilek, “Genellikle burunla ilgili şikâyetler, nefes alma problemleri ile başlasa da devamında estetik konusu mutlaka gündeme geliyor. Hastalarımın sağlık problemine çözüm sunarken, aynı anda estetik sorunlarına da çare olmak hem hastalarım açısından, hem de sonrasında mutlu yüzler görmem nedeniyle benim açımdan sevindirici bir durum. Estetik olarak en fazla, burunda kemer, burun ucu estetiği, dış şekil bozuklukları ön planda. Ancak hekim olarak burnun dışı kadar, içinin de önemli olduğunu söylemek zorundayım”, diyerek hastalarının sağlık durumlarına öncelik verirken, estetik problemlerine de çözüm getirdiğini söyledi.

‘Geri çevirdiğim hastalarım oluyor’

Son 10 yılda değişen güzellik algısında sosyal medyanın da etkisinin büyük olduğuna vurgu yapan Op. Dr. Dilek, “Çoğu zaman hiçbir rahatsızlığı olmayan ancak estetik kaygılarla kapımı çalan hastalarım var. Dolayısıyla gerçekten estetiğe ihtiyacı var mı yoksa sadece bir algıdan ibaret ruhsal bir istek mi anlamak zorundayım.  Bu sebeple zaman zaman geri çevirmek durumunda kaldığım hastalarım oluyor. Beden dismorfik bozukluğu var mı yok mu ya da ameliyat beklentisi farklı mı değil mi, herhangi bir sağlık sorunu teşkil ediyor mu, görüntü cidden rahatsızlık veriyor mu, emin olmam gerekiyor ki hastalarıma gerçek anlamda faydalı olabileyim”dedi.


‘Tütün ürünlerinden uzak durun’

Hastalarının operasyon sonrası hem sağlık hem de estetik açıdan daha dikkatli olması konusunda uyaran Op. Dr. Deniz Dilek, “Operasyon yapılan alana dikkat edilmesini ve tütün ürünlerinden kesinlikle uzak durulmasına önem veriyorum. Aynı şekilde yüzde yapılan diğer estetik operasyonlar ya da dolgu, botoks uygulamalarında da buna dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle burun ameliyatı için 1-2 ay kadar deniz ve havuz aktivitelerini önermiyorum. Doğrudan güneş ışınlarından korunmak da ilk aylarda oldukça önemli. Bu sebeple yaz aylarında yoğun güneşe maruz kalan iş kollarında çalışan kişilere güneşin etkilerinin daha az olduğu mevsimleri öneriyorum. Operasyon sonrasında ağır sporlardan bir müddet uzak kalınması, ağır kaldırılmamasını tavsiye ederken, günlük yürüyüşler yapılmasını ve ödem attırıcı sıvılar tüketilmesini önemle vurguluyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER