© Adalya Medya 2021

‘Çalışırken Ölmek İstemiyoruz’

Sağlıkta şiddete dikkat çeken Tabipler Odası üyeleri, “Şifa dağıtmaya çalışırken ölmek istemiyoruz, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diye haykırdı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Antalya Tabip Odası, 17 Nisan 2012 tarihinde görevi başındayken hastanede öldürülen Dr. Ersin Aslan için ülke genelinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Şiddet Önleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Filiz Ersel Tüzüner, “Sağlıkta şiddete karşı her yönüyle mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz hekimler, şifa dağıtmaya çalışırken ölmek istemiyoruz, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.

Dr. Ersin Aslan, 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Öldürülmesinin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen sağlıkta şiddet sorunu hala çözülemedi. Antalya Tabip Odası, öldürülen Dr. Ersin Aslan ve şiddet gören tüm doktorlar için ülke genelinde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla Antalya Tabip Odası’nda bir araya gelen hekimler öncelikle şiddet nedeniyle kaybettikleri tüm sağlık çalışanları anısına saygı duruşunda bulundu.

Ardından Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasını Şiddet Önleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Filiz Ersel Tüzüner okudu. Tüzüner konuşmasında, “Bugün 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü. Şifa dağıtmaya çalışırken ölmek istemiyoruz. Dile kolay, henüz hayatının baharında genç bir hekimin sevdiklerinden, ailesinden, hastalarından acımasızca koparıldığı o kara günden bu yana 11 yıl geçti. Her yıl bu kara günü anarken, hekimlere yönelik şiddete dikkat çekmeye çalıştık. Her gün yeni bir şiddet olayı ile yaşamak zorunda bırakıldık ve geçen 11 yılda hekimler görevleri başında öldürülmeye devam etti” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER