© Adalya Medya 2021

Zafer Partisi'nde çifte kutlama

Zafer Partisi Antalya İl Başkanlığı 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde partiye yeni katılan üyelerle birlikte bayramlaşma merasimi gerçekleştirdi.

Zafer Partisi Antalya İl Teşkilatı Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde hem partiye yeni katılan üyelerle hem bayramlaştı hem de 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı. Başkan Galip İlya, birlik beraberlik içinde  ‘biz de sizdeniz’ diyerek partimize teveccüh gösteren yol arkadaşlarımızla Büyük Türkçü Ziya Gökalp, Nihal Atsız ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i andıklarını söyledi.  

İlya, “Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyet’in ilelebet devamı için Genel Başkanımız Profesör Dr Ümit ÖZDAĞ’ın önderliğinde Kuva-i Milliye ruhu ile bir Türk Milliyetçiliği sorumluluğunda Zafer Partisi kurulmuştur.Tüm Türkiye şunu iyi bilmelidir ki Zafer Partisi’nin öncelikli hedefi Türk Milleti’ne hizmettir. İnşallah ilk seçimlerde siz değerli Türkiye Cumhuriyeti Mensupları olarak Zafer Partisi’nin, Türkiye’nin zaferine şahitlik edeceğiz” dedi.

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ TARİHÇESİ

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gündür. Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçüler Günü adını almıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER