© Adalya Medya 2021

Yüksek Mühendis’ten işbirliği çağrısı

Geçtiğimiz yıl 11 ili etkileyen 6 Şubat depreminin acı reçetesini hatırlatan İnşaat Yüksek Mühendisi Sadullah Kabakuşak, Antalya’nın yapı stoğunun neredeyse yarısının 2000 yılı öncesine ait olduğunu, kentte meydana gelebilecek bir depreme hazır olmak için karar vericiler, teknik meslek odaları ile üniversitelerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

50 binden fazla insanımızın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depreminin üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen yaraların halen sarılmadığını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Sadullah Kabakuşak,  yıkıcılığı yüksek olan bu deprem ile ekonomik, sosyolojik ve birçok açıdan ülkedeki en önemli gerçeğin deprem olduğunun bir kez daha öne çıktığını söyledi.

DEPREME HAZIR MIYIZ?

6 Şubat depreminin Türkiyeyi yasa boğduğunu belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Sadullah Kabakuşak, Antalya depreme hazır mı sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Antalyanın deprem konusunda kırmızı alarm verdiğini belirten Kabakuşak, kentteki yapı envanteri bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

KENTTE CİDDİ SORUNLAR VAR

Kabakuşak, Risk öncelik haritaları hazırlanarak bütüncül kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmalıdır. Bu çalışma Antalyamızın ulaşımdan, otopark sorununa, sosyal donatı alanlarından, yeşil alanlara ve hatta yaşamış olduğumuz sel felaketinde de ortaya çıkan ciddi alt yapı sorununa kadar birçok problemin çözümünün odağını oluşturmaktadır dedi.

PERİYODİK YAPI KONTROLÜ YOK

Antalyadaki yapı stoğunun neredeyse yarısının 2000 yılı öncesine ait olduğunu vurgulayan Kabakuşak, Buralarda periyodik yapı kontrolü olmadığı için taşıyıcı sistem hasarları, plansız esaslı tadilatlar çok ciddi risk içermektedir. Vatandaşlarımız bu risklerin farkında olmaması ile birlikte bu konular sadece karar vericilerin iradesi ile çözülebilir diye konuştu.

DEPREME KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

İnşaat Yüksek Mühendisi Sadullah Kabakuşak, depreme karşı çözüm noktasında işbirliği çağrısı yaptı. Kabakuşak, Çözüm noktasında karar vericilerin özellikle teknik meslek odaları ve şehrimizin üniversitesi ile işbirliği yapmaları, konunun daha fonksiyonel ele alınmasını sağlayacaktır. Özellikle riskli yapı envanterinin belirlenmesi noktasında odalarımızdan ve üniversitemizden teknik destek alınması kaçınılmazdır diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER