© Adalya Medya 2021

Yavuz Gürhan’dan tesis müjdesi

TSYD Antalya Şubesi üyeleri ile biraraya gelen Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 2022 yılında Antalya genelinde birçok tesisin hizmete gireceğini söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi üyeleri ve spor muhabirleriyle Duacı’daki Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı’nda bir araya gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, kurumun Antalya'daki sportif faaliyetler ve kurumun projeleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Antalya merkez ve ilçelerde düzenlenen organizasyonlar hakkında bilgi veren Gürhan, 2022 yılında yapılacak olan etkinlikleri de anlattı. Antalya’da 184 bin 316 lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Gürhan, “Kentte 274 milli sporcumuz, üst liglerde de 30 kulübümüz bulunuyor. Pandemiye rağmen 2021 yılında 109 uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık ve Antalya olarak en çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan kent olduk” şeklinde konuştu.

Bitme aşamasındaki projeler

Sportif faaliyetlerin dışında çok sayıda spor tesisi projelerinin olduğunu da belirten Gürhan, şöyle dedi: “2021 yılında Gazipaşa’ya ve Konaklı’ya okul tipi spor salonu yaptık ve her ikisinin de yüzde 90’ı tamamlandı. Elmalı Yuva köyüne okul tipi spor salonu yapıyoruz ve 2-3 ay sonra tamamlanacak. Aksu’ya 1000 kişilik spor salonunun ihalesi yapıldı, yer teslimi yapılacak ve 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Manavgat’a yarı olimpik yüzme havuzu için yer teslimi ve ihalesi yapıldı, 2022 yılı sonunda açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek, Alanya Mahmutlar’a gençlik tesisi ve spor salonu yapmak için girişimlerde bulunacağız. Finike’ye güreş antrenman salonu yapılıyor, bir ay içinde bitmesini bekliyoruz. Serik Meslek Yüksekokulu’na halı saha, voleybol ve basketbol sahası yapıldı. Finike’de imam hatip lisesi bahçesine halı saha, voleybol ve basketbol sahası yaptık. Elmalı Gömbe’ye spor salonu yapmak için önümüzdeki hafta ilgili bakanlıkla protokol imzalayacağız. Kaş Marina’nın tam karşısındaki İnceboğaz’n yanında su sporu alanı vardı. Buranın yer tahsisini Gençlik Spor Bakanlığı’na yaptık. Buraya su sporları merkezi yapacağız. Konyaaltı’nda yelken ihtisas kulübünün yanındaki alana su sporları merkezi yapmak için proje hazırlıyoruz. Tüm bunların kaynağı ve projesi hazırlanmış olanlar ve 2022 yılı içinde açılacak olan tesisler.”

1000 kişilik havuz müjdesi

2022 yılı Ocak ayı içinde, Akdeniz Üniversitesi’ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hemen yanındaki boş alana 1000 kişilik yüzme havuzu yapmak için düğmeye basacaklarını belirten Gürhan, “Antalya Yüzme Havuzu’nun kaynağı ve projesi hazır. Bir tane tam olimpik havuz, bir tane yarı olimpik havuz ve çırpınma havuzu olacak. 1000 kişilik tribün de olacak. Tribünün altında küçük ofis tipi bürolar yer alacak. Bu proje bizim hayalimiz. İhale takvimi belirlenmek üzere. 2 yıl içinde bitmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

100 odalı kamp merkezi

Zeytinköy’deki Doğuyaka Tesisleri’nin elden geçirildiğini ve yeni tesisler eklemek için çalışma yürüttüklerini anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Tesisler yapıldıktan sonra çok detaylı bakım ve onarım çalışması yapılmamış. Buradaki soyunma odaları, atletizm pisleri ve futbol sahalarının tamamını elden geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde, o tesisin dış bandına bir yürüyüş parkuru yapacağız. Yapımı devam eden cimnastik salonu tamamlandığında, boşlukta kalan çukur alanı 100 odalı kamp eğitim merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu proje henüz proje aşamasında. Kalan alana da eksikliğini hissettiğimiz spor salonu yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yılın sonunda alternatif spor branşları ile ilgili birçok tesisi hayata geçireceğiz” bilgilerini verdi.

Veri tabanı oluşturuluyor

Okullarda öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla sportif yetenek taraması yaptıklarını anlatan Gürhan, “İlkokul 3 sınıftaki öğrencilere çabukluk, esneklik, sıçrama gibi 10 farklı test uyguluyoruz. Bu testler sonucunda yüzde 10 gibi bir kitle diğer arkadaşlarından farklı özellikte çıkıyor. Seçilen bu çocukları 1 yıl boyunca antrenman programıyla gelişimlerini destekleyici eğitimler veriyoruz. Programının en son bölümünde ise verilere göre çocuğun yeteneği bulunan branşa yönlendiriyoruz. Spor hayatı boyunca oluşturduğumuz veri tabanı ile bu çocuğu takip ediyoruz, kulüplerle ilişkilendiriyoruz” dedi.

Cimnastikte Avrupa Şampiyonası

Antalya’da yaşamasına rağmen yüzme bilmeyen hatta denizi görmeyen çocuklar olduğuna işaret eden Gürhan, “Bazen köylere, yaylalara portatif havuzlar göndererek oradaki çocuklara yüzme eğitimleri veriyoruz. Bu yolla 105 bin çocuğa yüzme eğitimi verdik. Köyleri sporla buluşturduk” diye konuştu. Kentte çeşitli yatırımlar yaptıklarının altını çizen Gürhan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tam olimpik bir yüzme havuzunun projesini tamamladık. Aerobik ve Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonaları’nı Antalya’da gerçekleştireceğiz. Bunun için Zeytinköy’de tesis yapıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER