© Adalya Medya 2021

Yapı Kütüphanesi kuruluyor

ANTSİAD, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesine Yapı Kütüphanesi kurmak için Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile işbirliği yapacak. Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç, Yapı Kütüphanesi fikrinin kendilerini de heyecanlandıran bir fikir olduğunu söyledi.

Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği(ANTSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Kurtar, Yönetim Kurulu İdari Sekreteri Nesrin Ayan Özben ve Yönetim Kurulu üyesi Sadık Sercan Önaçan; Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ayşegül Durukan Arslan’a ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Kurtar, ANTSİAD’ ın geçmişinin 1988 Yılında kurulan Timder’e dayandığını, Ardından Yapı sektörü duayenleri tarafından 2004 Yılında Antimder adıyla kurulduğunu ileterek, 2024 Yılında ise Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği, ANTSİAD adını aldıklarını belirtti.

Antalya bölgesindeki yapı malzemeleri üreticileri, sanayicileri, ithalatçıları, ihracatçıları, uygulamacıları ve satıcılarını bir araya toplamak, malzemelerin yurdumuzda üretilmesine katkıda bulunmak, üyeler arasındaki haksız rekabetleri önlemek, sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki ihtiyaçlara destek vermek, mesleki sorunların çözümünde yardımcı olmak, üyeler arasında birlik ve beraberliği sağlamak, üyelerin ihtiyacı olan nitelikli personelin eğitimini sağlamak, eğitim, tanıtım ve seminerler düzenlemek, Antalya ve Akdeniz bölgesindeki ihtiyaçlara ve sorunlara ortak akılla çözüm bulmak amacıyla kurulan bir İş İnsanları derneği olan Antsiad’ın aynı zamanda mesleki eğitim konusunda elini taşın altına koymak istediğini belirtmiştir.

Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanında gerek teknik, gerekse görsel anlamda Fakülte içerisindeki uygun alanlarda görerek ve dokunarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesine Yapı Kütüphanesi kurmak istediklerini bu konuda işbirliğine hazır olduklarını belirtmiştir.

Prof.Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç, Antsiad’ın yapı kütüphanesi fikrinin kendilerini de heyecanlandıran bir fikir olduğunu, geniş bir ürün yelpazesi konusunda İşbirliğine gidilmesinin Fakülte ve Öğrencileri açısından çok yararlı olacağını belirtti.

Prof. Dr. Elinç  Antsiad’ ın üyeleriyle organize edeceği ve belirleyeceği ürün portföyü ve planlamasının başlatılmasından memnuniyet duyacaklarını söyleyerek, Öğrencilerinin ve Öğretim Üyelerinin yararlanacağı ulaşılabilir uygun alanların belirlenmesi amacıyla Antsiad Yönetimi ile Fakültede incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ardından Antsiad Başkanı Kurtar Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ayşegül Durukan Arslan’a günün anısına Antsiad bareti hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER