© Adalya Medya 2021

Yanardağ için tahliye kararı

Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan’la ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Yanardağ’ın tahliyesine karar verdi.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan ve 101 gündür cezaevinde olan gazeteci Merdan Yanardağ, bugün hakim karşısına çıktı. Verilen aranın ardından mahkemenin kararı açıklandı. Duruşmada savcı, Yanardağ için 7,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ise Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tahliyesine karar verdi.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanarak "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanan Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı.

MERDAN YANARDAĞ NE DEDİ?

Tele 1 yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, katıldığı bir canlı yayında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER