© Adalya Medya 2021

Yanardağ Çağlayan’a getirildi

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini savunan gazeteci Merdan Yanardağ, stüdyoya gelen polislerce gözaltına alınmıştı. Gece gözaltına kalan Merdan Yanardağ, savcılığa ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TELE 1 televizyonunun sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı. Gece gözaltına kalan Merdan Yanardağ, savcılığa ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Canlı yayında Öcalan propagandası yaptı

Merdan Yanardağ, sahibi olduğu TELE1'de PKK'nın tecrit iddialarını savunup, Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini, cezaevinde kitap okuya okuya filozof olduğunu iddia etti. Öcalan'ın serbest kalması gerekir "Abdullah Öcalan 25 yıldır tecritte. Türkiye'de en uzun yatan siyasi mahkumdur. İnfaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Bu hukuksuzluktur. Serbest kalması gerekir" diyen Merdan Yanardağ, Öcalan'ı öve öve bitiremedi: "Filozof oldu, siyaseti doğru okuyan zeki biri "Cezaevinde kitap okuya okuya neredeyse filozof oldu. Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER