© Adalya Medya 2021

Ya çadırkente ya şehir dışına

AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Antalya’ya gelen 200 bin depremzededen 90 bininin otellere yerleştirildiğini bu sayının 20 bine kadar düştüğünü belirterek, “Şu anda otellerde kalanlar ya geriye dönüp konteyner, çadır kentlerde kalmayı ya da aldığı yardımlarla farklı bir şehre taşınmayı tercih edecek” diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle buluştu. Mimar Sinan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Antalya sorunları, seçim gündemi, deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşların rahatı için bölgede yapılan çalışmalar konuşuldu. Başkan Ali Çetin, partinin kuruluşundan bugüne eski il başkanları ve yönetimlerine, emek veren herkese teşekkür ederek, 2005 yılından itibaren 18 yıldır AK Parti’de aktif siyasetin içerisinde olduğunu hatırlattı.

Çetin, göreve gelmesinin hemen ardından Kahramanmaraş merkezli depremin meydana geldiğine dikkat çekerek, vakit kaybetmeden bölgeye yardım için seferber olduklarını, Antalya’dan bölgeye insani yardım amaçlı 644 TIR gönderdiklerini hatırlatarak destek verenlere teşekkür etti. Çetin, asrın felaketi diye nitelendirdiği depremde ve sel baskınında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifa dileyerek, “Memleket olarak zor bir süreci atlatıyoruz. Acılarımız kolay dinmeyecek ama yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz. Rabbim daha büyük acıları göstermesin” dedi.

‘Hasar tespit çalışmaları sürüyor’

Çetin, Antalya’nın da 200 binin üzerinde depremzedeye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “3,2 milyon depremzede Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağıldı. Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çalışıldı. Önemli sayıda depremzede geri döndü. Otellerimizdeki depremzede sayısı 90 bine kadar çıkmıştı. Otellerde kalanların sayısının 20 bine kadar indiğini öğrendik. 20-25 bine yakın da misafirhanelerde veya KYK yurtlarında vatandaşımız var. Oralar da çadır ve konteyner kentler kuruldukça ister istemez geri dönme eğiliminde. Bunun yanında yakınlarının olduğu illeri tercih edenler var” diye konuştu. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Çetin, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımızın paraları direkt hesabını yatıyor ve yatmaya devam ediyor. 10 bin lira bir yardım, 15 bin lira taşınma yardımı var. Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin lira yardım yapılıyor. Kira yardımı 12 ay devam edecek. Totalde 30-35 bin lira civarında yatan paralar var. Şu anda otellerde kalanlar ya geriye dönüp konteyner, çadır kentlerde kalmayı ya da aldığı yardımlarla farklı bir şehre taşınmayı tercih edecek. Antalya’da kalmak isteyenler de kendilerine bir hayat kuracak ama daha çok geri dönmeyi tercih ettiklerini görüyoruz” şeklinde konuştu. Çetin, Antalya İl Başkanı olarak atanmasına rağmen deprem nedeniyle kendisini 12 ilin başkanı gibi hissettiğini anlatarak, farklı şehirlerdeki deprem bölgelerinden gelenler tarafından çok sayıda ulaşanın olduğunu aktardı.

‘Yarın seçim olacakmış gibi hazırız’

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim takviminin 14 Mayıs olarak açıklanması nedeniyle hızla teşkilat ve seçim çalışmalarına odaklandıklarını kaydeden Çetin, “Hızlı bir şekilde il ve ilçelerde seçim koordinasyon merkezimizi oluşturduk. İlk anda 35 kişilik bir ekip oluşturduk. Birimlere ayırmalar yaptık. Her gün toplanarak programlarımızı belirliyor, yapacaklarımızı masaya yatırıyoruz. Eksiklik bırakmama adına teşkilatlarımıza eğitimler veriyoruz. Sandık kurullarımızı oluşturduk, mahalle yönetimlerimiz, okul kat sorumlularımız hazır. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Sosyal medyada eksikliklerimizi gidermek için de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘Eminiz, netiz, kararlıyız’

Türkiye’nin en fazla üyesine sahip partisi olduklarının altını çizen Çetin, “Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Antalya’da da her zaman birinciydik, bugün de birinciyiz. Hem milletvekilliğinde hem de oransal manada rakiplerimizden çok öndeyiz. Muhalefetin kamuoyu algısı oluşturma çabası olsa da birinci parti olduğumuzu yaptığımız çalışmalarda, ankette, sahada gözlemleyebiliyoruz. Bundan eminiz, netiz, kararlıyız. Büyük bir oy farkı için çalışma yürütüyoruz. Oy oranımızı geçmiştekinden daha fazla artırmanın çabasındayız. Sahada, alanda, halkın arasında, çarşıda, pazarda her tarafta varız” dedi. Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı tarafından paylaşılan 3 anketin sonuçlarını paylaşan Çetin, “Bu anketlerin ortalaması AK Parti yüzde 41, Cumhur İttifakı yüzde 51, Cumhurbaşkanlığı yüzde 53 şeklinde. Bu daha sahalara inmeden yansıyan anket sonucu. Bu oy oranının daha da yukarıya çıkacağına inanıyoruz. Meclis aritmetiğini de ciddi manada artırarak Antalya’dan da en fazla milletvekilimizi göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

81 aday adayı başvurusu

14 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan güçlü bir şekilde balkon konuşması yaparken görmek istediklerini vurgulayan Çetin, “Cumhurbaşkanımızın balkon konuşması yapacağı günü iple çekiyoruz. Teşkilatlarımızın tamamı bu heyecan içerisinde. Her bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu, Antalya’da 5 bin 500’e yakın sandıkta her oyu korumanın şerefli ve onurlu olduğunun farkındalar. Vatandaşın iradesinin sandığa tecilli etmesi noktasında yürüttüğümüz çalışmalar son derece önemli” dedi. AK Parti’deki milletvekili aday adaylık sürecinin yarın akşam saat 17.00’a kadar devam edeceğini belirten Çetin, Antalya’da cumartesi günü akşamına kadar 81 aday adaylık başvurusunun olduğunu bildirdi. Çok fazla talep olduğunu söyleyen Çetin, üyelik müracaatlarının da olduğunu vurguladı. Aday adayları arasında 25 Mart’ta Türkiye’nin her yerinde elektronik ortamda temayül yapılacağını açıklayan Çetin, her üyenin 10 aday belirleyerek oyunu kullanabileceğini söyledi. Çetin, aday adaylarından AFAD’a bağış alınacağını da hatırlatarak, erkeklerin 20 bin, kadınlar ve 18-30 yaş arası gençlerin 10 bin, engellilerin ise 5 bin lira bağış yapacağını söyledi. Parti olarak bağış almadıklarının altını çizen Çetin, bağışların AFAD aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurguladı. Çetin ayrıca, seçmen listelerinin askıya çıktığına da dikkat çekerek, vatandaşlardan seçimde iradelerini sandığa yansıtmaları adına 2 Nisan’a kadar gerekli kontrollerini yapmalarını istedi.

‘4 yıldır sağlıklı çalışma yok’

Çetin, seçimin zorlu bir süreç olduğuna işaret ederek karşısındakilerin kim olduğunun farkında olduklarını hatırlatarak, “Ne yapmak istediklerinin, ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Halkımız da farkında. Ülkenin kaderini onlara teslim etmenin iyi olacağı kanaatinde değiliz. 6'lı masanın altındakini, üstündekini halkımız net olarak biliyor. ‘Noter, kumar masası’ deyip kalkanlar, tekrar geri dönenler, Cumhurbaşkanı adayını parti genel merkezlerinde açıklatanlar. O fotoğrafta Türkiye’nin gelecek umudunun orada olmadığını gören vatandaşlarımızın kanaatlerinin değiştiğini net bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER