© Adalya Medya 2021

‘Uyuşturucu ile mücadelemiz artıyor’

Dünyada uyuşturucu ticaretinin arttığını belirten AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Türkiye’nin mücadelesinin de artarak başarı ile devam ettiğini söyledi.

TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelesi konusunda görüşlerini ifade etti.

TÜRKİYE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELESİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Atay Uslu konuşmasında şunları ifade etti: “Dünyayı etkileyen, önde gelen sorunlardan bir tanesi uyuşturucu ticareti ve uyuşturucunun yaygın bir şekilde kullanılmasıdır. Geleneksel uyuşturucuların ötesinde maalesef kimyasal yöntemler kullanılarak üretilen ve bağımlılık seviyesi daha yüksek uyuşturucular ile bu sorun dahada öteye taşınmıştır. Bugün dünyada uyuşturucu ticareti maalesef artıyor, ancak Türkiye’nin mücadelesi de artarak başarı ile devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu konuda her türlü mücadeleyi yapıyoruz mücadelemizin etkinliği ve büyüklüğü her geçen gün artıyor. Bu ulusal mücadelemizi “tüm dünya çocuklarını kendi çocuklarımız olarak gören” bakış açısı ile sürdürüyoruz. 

Bugün Devletimizin tüm kurumlarıyla tarihin en başarılı ve en büyük uyuşturucu mücadelesini gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucuya bağlı suçlardan 2016'da 7 bin  kişi tutuklanırken, 2021'de 26 bin kişi tutuklanarak; tarihin en büyük tutuklama oranına ulaşılmıştır. Uyuşturucuyla mücadelemizdeki başarı uyuşturucuya bağlı ölümlerde düşüşe de sebebiyet veriyor. 2017'de 941 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmişken bu sayı, 2018'de 657'ye, 2019'da 342'ye, 2020'de 314'e ve 2021'de ise 219'a düşmüştür.Devletimiz, uyuşturucu ile mücadelede devletimizin tüm kurumları bakanlıkları ile aktif bir şekilde çalışıyor.

BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Türkiye’nin narko merkezi gibi gösterilmeye çalışıldığı bir oyun var. Türkiye’yi kim uyuşturucuyla aynı fotoğrafın içine sokuyorsa yaptığı iş ‘beşinci kol’ faaliyetidir.  Bu faaliyetlerin sebebi Sebebi ise Terör Örgütlerinin bozulan organizasyonları ve uyuşturucudan gelen finansmalarının kurumasıdır. Terör Örgütlerinin uyuşturucu ticaretinden sağladığı ekonomik kaynak yok olduğu içinde sesleri her geçen gün fazla çıkıyor. Uyuşturucu geliri ile cari açık kapatma iftirası gafletine düşen yıllardır başarı nedir bilmeyen muhalefet, kendi siyasi cari  açığını iftiralar ile kapatma gayretine girmiştir. Bu tür beşinci kol faaliyetleri Türkiyemizin yükselişine, Türkiye Yüzyılı hedefimize engel olamayacaktır. Yapılan kara propaganda ile kolluk kuvvetleri demoralize edilmek, mücadele sekteye uğratılmak hatta durdurulmak isteniyor. Ama durduramayacaklar.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Sınırlarımızdan uyuşturucunun girmesine ve gençlerimize musallat olmasına müsaade etmeyeceğiz. Güvenlik kuvvetlerimizi, gümrük muhafaza memurlarımızı ve 24 saatinin en az 4-5 saatini uyuşturucu ile mücadeleye ayıran  İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ yu bu başarısı için tebrik ediyoruz. Uyuşturucu ile ülke tarihinin en etkin mücadelesini yürüten bir hükümeti, kolluk güçlerini töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmak uyuşturucu baronlarına hizmet etmektir. Türkiyenin uyuşturucu ile mücadelesi arttıkça, uyuşturucu geliri ile ayakta kalmaya çalışan Terör Örgütü PKK’nın uzantılarının iftira ve saldırıları artmakta. PKK Terör örgütü ile mücadele ediyoruz, ses başka yerden geliyor. Uyuşturucu ile mücadele ediyoruz ses başka yerden geliyor. Tüm iftiralara rağmen Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelesi her geçen artarak devam edecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER