© Adalya Medya 2021

Ünal yerine Zengin geldi

Cumhuriyete yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle büyük tepki alan Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın istifası sonrası, AK Parti Grup Başkanvekili görevine Özlem Zengin getirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 21 Ekim’de Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda bir kültürel etkinlikte yaptığı konuşmada “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadelerini sarf ettikten sonra sosyal medyadan ve Cumhur ittifakı ortaklarından tepkiler yağmıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ünal’ın sözlerini “Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesinde” şeklinde eleştirmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Mahir Ünal, görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.  Bu gelişme sonrası Mahir Ünal’dan boşalan koltuğa AK Parti Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin oturdu. AK Parti’nin Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Özlem Zengin, Genel Başkan Yardımcılığı görevini Belgin Uygur’a devretti. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen devir teslim töreni ile Özlem Zengin Genel Başkan Yardımcılığı görevini Belgin Uygur’a devretti.

Zengin sosyal medya hesabından, “AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini arkadaşım, hukukçu meslektaşım Balıkesir Milletvekilimiz Belgin Uygur’a devrettim. Başkanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, çok değerli çalışmalara imza atacağına inanıyorum” şeklinde paylaşım yaptı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER