© Adalya Medya 2021

Ukraynalılardan Yardım Çığlığı

Eurovision birincisi Ukraynalı şarkıcı Ruslana, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi’nde Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana aralıksız saldırıları altındaki ülkesine ve milletine destek için konser verdi.

Ukrayna’daki öksüz çocukların tahliyesi için gerçekleştirilen bağış kampanyasına destek için ücretsiz verilen konsere Antalya’da yaşayan çocuklar, yetişkin Ukraynalılar ve Türk eşleri katıldı.

Konser öncesi iki ülkenin de milli marşları çalındı. Ukraynalı çocuklar şarkılar seslendirdi.

Konser öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Ruslana, Türkiye’de olmaktan ve böyle önemli bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu belirtti. Ruslana, “Proje çerçevesinde Türk insanlarına teşekkür etmek için geldim. 18 yıl önce bugün yani 15 Mayıs 2004’te Eurovision birincisi olmuştum. İstanbul’da bunu başarmıştım. Ülkemizde süren bir savaş var. Çocuklarımızn tahliye edilmesini umuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Azovstal’daki insanların tahliyesi için yardım ediyor. Ukrayna’dan tahliye edilen çocuklarla görüştüm. Bir çoğu öksüz çocuklardı bunlar. Yardımsever insanların desteği ile hayatta kalabildiler. Umarım yakın zamanda savaş bitecek. İsteyenler Ukrayna’ya dönecek. Daha önce burada yaşayanlar da ülkelerine dönmek isteyecekler. Biz birlikte güçlüyüz birlikte kazanacağız” dedi.

Son 1 ayda 100 çocuğun Rus saldırıları sonucunda hayatını kaybettiği Ukrayna’da tahliye edilmeyi bekleyen 2500’den fazla çocuk olduğu öğrenildi. Savaştan kaçıp komşu ülkelere sığınan Ukraynalıların en çok tercih ettikleri ülkelerden birisi Türkiye ve Antalya oldu. Ukrayna’daki yetim çocukların tahliyesi için Antalya’daki yerleşik Ukraynalılar tarafından hayata geçirilen Childhood without war (Savaşsız Çocukluk) projesi ile yetim çocukların Ukrayna’dan tahliyesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye’de güvenli ve rahat bir yaşam için 1600’den fazla çocuk ve refakatçileri Türkiye’de bulunuyor. 2 bin 500’den fazla çocuğun tahliyesini içeren proje için proje çadırları kuruldu. Maddi destek için uakids.com.ua isimli resmi yardım sitesinden bağış yapılabileceği duyuruldu. Ukraynalı vatandaşlar birlikte daha fazla Ukraynalı çocuğu kurtarabileceğimize inanıyoruz sloganı ile Türk vatandaşlarından destek topluyor.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER