© Adalya Medya 2021

Türk mutfağı görücüye çıktı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Burdur protokolünün ve turistlerin develer eşliğinde kortej yürüyüşü sonrasında Baki Bey Konağı’nda yöresel coğrafi işaret alan yemeklerin ikram edilmesi ile başladı. Baki Bey Konağı’na gelen katılımcılara burada coğrafi işaretli Gölhisar kavurması, keşkek, ceviz ezmesi, haşhaş helvası ve ceviz çorbası ikram edildi.

Burdur Müzesi önünden başlayıp Bakibey Konağında tamamlanan kortej yürüyüşüne Vali Türker Öksüz, Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Gürsoy başta olmak üzere protokol üyeleri, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ile İngiliz, Rus, Litvanya, Azerbaycan, Uygur ve Kazak Türk Grupları katıldı. Kortejde develerin de yer alması renkli görüntüler oluştu.

Bakibey Konağında devam eden Türk Mutfağı etkinliklerinde ilk olarak Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan gül şerbeti ikram edildi. Daha sonra Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar buğday dövdü, keşkek karıştırdı. Bağsaray Köyü’nün yöresel tatları da protokol üyeleri ve tüm katılımcılara ikram edildi.

Programda açılış konuşması yapan Burdur İl Kültür Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur’un coğrafi işaretli ürünlerini, lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı. Gürsoy konuşmasında, “Türk Mutfağı Haftası Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülük ettiği, bu yılın üçüncüsünü kutladığımız, yerel lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçladığımız, mutfağımızı tanıtmayı amaçladığımız bir hafta. Bizler Burdur olarak Burdur’umuzun coğrafi işaretli ürünlerini, lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla bölgemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtmak amacıyla bir program düzenledik. Programımız 4 gün boyunca sürecek” dedi.

Programda konuşan Vali Türker Öksüz ise, "Tarım ve hayvancılık şehri olarak anılan ilimizde coğrafi işaret almış, önemli tatlarımız var. Süt ve hayvansal ürünleri sağlıklı ve organik şekilde üreterek, genleri işin içine sokarak çevreye saygılı tarım stratejisi ile bu alanda ülkemize örnek olabileceğinizi düşünüyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinasyonunda hazırlanan Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle Teke yöresinin başkenti Burdur'umuzun ceviz çorbası, Gölhisar kavurması, Burdur şiş köftesi, keşkek, sarma aşı, pişi, su böreği ve hamursuz gibi yemeklerin yanı sıra olmazsa olmaz içeceğimiz çay ikram ederek gelen misafirlere kültürümüzü tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA KAFİLESİ DE BURDUR’DA

Öte yandan Burdur’daki Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine Antalya’dan da misafirleri katıldı. Antalya Rehberler Odası’nın öncülüğünde Antalya’da yaşayan Uygur ve Kazak Türkleri'nin yanısıra Antalyalı gazeteciler de kortejde yer aldı. Antalya’dan gelen iki otobüslük kafile kortej ve Baki Bey Konağı’ndaki programın ardından Burdur’un tarihi güzelliklerini ziyaret etme fırsatı buldu. İnsuyu mağarası ve Sagalassos antik kentini ziyaret eden Antalya kafilesi hatıra fotoğrafları çekti. Antalya kafilesinde yer alan isimler arasında yer alan Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği(GENÇDER) Başkanı Süleyman Güzel, ülkemizin zenginliklerinin tanıtımına katkı koyma adına her türlü çalışmanın içinde yer alacaklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER