© Adalya Medya 2021

Türk Eğitim Sen’den promosyon nöbeti

Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve sendika üyeleri eğitim çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının düşük tutulması nedeniyle banka önünde nöbet tutmaya başladı.

Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının yükselen enflasyon karşısında çok düşük kaldığına dikkat çekerek promosyon anlaşmalarının enflasyon oranlarıyla güncellenmesini veya iptal edilerek başka bankalarla anlaşma yapmalarının önünün açılmasını istedi. Bankanın önünde nöbet tutacaklarını belirten Öztürk, promosyonları güncellemeyen bankalara karşı hayata geçirecekleri kararları da dile getirdi.

 

‘Promosyon sorunu ya çözülecek ya çözülecek’

Yapı Kredi Bankası ve promosyon anlaşması yapan diğer bankaların yetkililerine seslenen Öztürk, “Her ayın 1 ila 5’i arasında ek derslerimizin ücretleri bankaya yatar. Biz bu miktarları ne kadar süre hesabımızdan çekmez hesapta tutarsak banka bundan o kadar para kazanır. O halde ek ders ücretleri yatar yatmaz hemen bankadan çekeceğiz. Maaşlarımızı da yattığı gün bankadan çektiğimiz takdirde bankalar bizim paralarımızdan daha az kâr etmesini sağlayacağız. 3-5 gün sonra değil. Faturalarımızın otomatik ödeme talimatlarını iptal edeceğiz.

Kredi kartları ile geçinen camianın mensuplarıyız. Her eğitim çalışanı eşi ve kendisinde olmak üzere asgari 2 kredi sahibidir. Kredi kartımız olmazsa bir sonraki ayı göremeyen insanlarız. Dolayısıyla başka bankalar da ‘Bize gelin size kredi kartı verelim’ diye yalvarırken bu malum bankanın kartlarını da 19 bin 850 kişi olarak iptal edeceğiz. Olmadığını biliyoruz ama vadeli veya vadesiz, altın veya dolar hesabımız varsa onların da paralarını çekmesini sağlayıp başka bankaya yatırmalarını sağlayacağız.

Kredi kullanımı noktasında da bir tavrımız olacak. Biz eğitim çalışanları olarak kredi çekmeden, borçlanmadan ne ev sahibi olabildik ne araba alabildik ne de düğünümüzü, sünnetimizi, mevlidimizi yapabildik. Kredi kullanmaktan vazgeçeceğiz. Başka bir bankayı adres göstereceğiz. Buradan banka yetkililerine sesleniyorum, bizimle ciddi olun ve bu sorunu çözün. Promosyon sorunu ya çözülecek ya çözülecek.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER