© Adalya Medya 2021

Türk Eğitim Sen’den hakemsiz turnuva

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ve hakemlerin olmadığı halı saha turnuvasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi, 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları sürüyor. Antalya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen Halı saha futbol turnuvası ödül törenine Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Haydar Urfalı, Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve yönetimiyle birlikte üyeler katıldı. Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube tarafından gerçekleştirilen halı saha turnuvasında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Turnuvada birinci olan Aksu, ikinci olan Korkuteli, üçüncü olan Büyükşehir (İl Milli Eğitim) ve dördüncü olan Kepez takımlarına kupa ve madalyaları verildi.

Doğa yürüyüşünden sonra turnuva

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, zaman ayırarak etkinliğe katılan üyelere teşekkür etti. 30’ncu yıl kutlamalarının Kadın Kolları’nın doğa yürüyüşüyle başladığını belirten Öztürk, halı saha turnuvası ile taçlandırıldığını kaydetti. Turnuvanın hakemsiz yapıldığına dikkat çeken Öztürk, “Türk Eğitim Sen’e yakışır, vatan millet sevdalıları, adam gibi adamlar olarak 10 numara bir faaliyet gerçekleştirdik.  Hakemlerin yönetmediği bir turnuva gerçekleştirdik. Centilmence bir turnuva oldu. Hepinize helal olsun” dedi. Öztürk, 30’ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle 18 Haziran’da mevlit okutularak lokma dağıtımı yapılacağını da bildirdi.

‘Atatürk bizim kırmızı çizgimiz’

Sendika çalışmalarıyla ilgili bilgiler de paylaşan Öztürk, konser etkinlikleri gerçekleştirdiklerini, emekli olan sendika üyelerine ahde vefa gecesi düzenlediklerini, 18 Mart Çanakkale şehitleri anısına lokma dağıtımı yaptıklarını, ilçe ilçe okul temsilcileri toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nde, Kaş, Elmalı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika olduklarını dile getiren Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili olan sendikanın Türkiye’de sadece Antalya ve Kastamonu’da bulunduğuna dikkat çekti. Andımız davası ile ilgili hatırlatmada bulunan Öztürk, “Andımız bizimdir. Davacısı da biziz. Anneler Günü ve 19 Mayıs’la ilgili dağıttığımız Atatürk silüetli kolyelerin arkasında Andımız var. Andımızı önünde sonunda okuyacağız. Biz, ülkemiz için hizmet eden her insanı baş tacı eden milli bir sendikayız. Atatürk bizim kırmızı çizgimiz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Hedef iyi sporcu, iyi insan yetiştirmek

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, kupa ve madalya alan takımlar büyük bir heyecan yaşadı. Törende konuşan Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, spora ilgilerinden dolayı Başkan Oğuz Öztürk ve yönetimine teşekkür etti. Antalyaspor’un kentin bir markası olduğunun altını çizerek takıma katkıların önemli olduğuna işaret eden Çetin, destek istediklerini, hedefin iyi sporcular ve iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Zorlu mücadelelerle kuruldu

Türk Eğitim Sen’in 30 yıl önce az sayıda kişi tarafından kısıtlı imkânlarla ve zorlu mücadelelerle kurulduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Hilmi Durgun ise, tüm zorluklara karşı üye sayısını artırmasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti. Üye artışından dolayı tüm sendika başkanlarına teşekkür eden Durgun, organizasyon nedeniyle de Oğuz Öztürk ve yönetimine teşekkür etti.

 Üye sayısında artış var

2022 yılının Türkiye çapında üyelik kayıtları bakımından çok verimli olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Haydar Urfalı ise, üyelik kayıtlarının yüksek olmasının Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’e gösterilen teveccühün göstergesi olduğunu söyledi. Umudun Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’de olduğunu dile getiren Urfalı, yetkili oldukları 2009 yılına kadar toplu görüşme sürecinin hakîm olduğuna dikkat çekti. Yetkili oldukları dönemde toplu sözleşme primi, refah payı uygulaması gibi kazanımları elde ettiklerini hatırlatan Urfalı, bazı kazanımların kaybedildiğini anlatarak isim vermeden yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen’e yönelik eleştirilerde bulundu.

Antalya’da 8 bin 442 üyeye ulaşıldı

Türk Eğitim Sen Antalya şubelerinin 2021 ila 2022 yılı kıyaslandığında 15 Mayıs 2021 tarihi itibariyle üniversiteler ve İl Milli Eğitim dahil 1 Nolu şubenin toplam 7 bin 331 üyesi bulunduğunu hatırlatan Urfalı, 15 Mayıs 2022 tarihi itibariyle üye sayısının 8 bin 442’ye yükseldiğini belirtti. Bunun olağanüstü mücadele ve gayretin göstergesi olduğunu dile getiren Urfalı, emeği geçenlere teşekkür etti. Ülke genelinde ise 1 yılda yaklaşık 65 bin yeni üye kaydı yapıldığını bildiren Urfalı, bunun artış olarak yansımasının 39 bin olduğunu belirterek “Bu bizim 30 yıllık tarihimizde 1 yılda gördüğümüz en fazla artış miktarı” diye konuştu. Milli eğitim teşkilatlarında en büyük 4 sendikadan birisi olduklarını hatırlatarak diğer 3 sendikadaki toplam artışın Türk Eğitim Sen’deki artıştan az olduğunun altını çizen Urfalı, geçtiğimiz yıl yetkili oldukları Çanakkale, Muğla, Kastamonu ve Çorum illerine bu yıl Kırşehir, Kırklareli ve Burdur’un eklendiğini bildirdi. Hedeflerinin tüm illerde yetkili sendika olmak olduğunu söyleyen Urfalı, Türkiye Kamu Sen’in de 1 yıldaki üye artışının 95 bin olduğuna işaret ederek 500 binin üzerinde üyeye ulaşıldığını açıkladı. 

‘2023 yılı bizim için önemli’

2023 yılı Ağustos ayında 7’nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağına dikkat çeken Urfalı, Türkiye Kamu Sen’i tüm iş kollarında, Türk Eğitim Sen’i eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri iş kolunda yetkili sendika yapmanın tek çıkar yol olduğunu söyledi. “Kamu çalışanlarının tek çıkar yolu bu” diyen Urfalı, “Bunu başaramazsak bugünkü durumdan daha farklı bir durumla karşılaşmamız pek mümkün olmayacak. Belki daha kötüsüyle karşılaşacağız ama bugünkü konumdan daha iyi olmayacağız. Bu nedenle 2023 yılı bizim için önemli. Bu yıl ortaya konan mücadele azmi ve kararlılık bizim bu anlamdaki umutlarımızı yeşertiyor” ifadelerini kullandı.

Törende Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk tarafından Aziz Çetin, Hilmi Durgun ve Haydar Urfalı’ya hediye takdimi yapıldı. Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin ise Öztürk’e Antalyaspor forması hediye etti. 

 Murat ŞENTÜRK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER