© Adalya Medya 2021

Türk Eğitim Sen’den Ahde Vefa

Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi, emekli eğitim çalışanı üyeleri için Ahde Vefa gecesi düzenledi. Gecede çalınan türkülerle şehit öğretmenler unutulmadı.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi, Kepez Erdem Beyazıd Kültür Merkezi’nde 3. Ahde Vefa gecesi etkinliği düzenledi. Emekli üyelere ve basın kuruluşu temsilcilerine Andımızın yer aldığı plaket takdiminin gerçekleştirildiği törene Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri, Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile çok sayıda Türk Eğitim Sen üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta şehit öğretmenler de unutulmadı. Ses sanatçısı Barış Eken de birbirinden güzel türkülerle salonu coşturdu.

Teşrif eden tüm üyelere teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün 24 Kasım’ı Öğretmenler günü olarak kutladığı günden bugüne onu her törende ve her etkinlikte anıyoruz ve onunla birlikte öğretmenler günümüzde tüm öğretmenler, öğretmen şehitlerimizin mekânları cennet olsun diyoruz. Geçmişte vefat eden tüm öğretmen abla ve abilerimizin de önlerinde saygılar eğiliyoruz” dedi.  ‘Öğretmenliğin kutsallığı, öğretmenliğin fedakârlığı, öğretmenliğin anneliği, öğretmenliğin babalığı konuşulacak ve 25 Kasım sabahı yine biz bize kalacağız’ diyen Başkan Öztürk, öğretmenler odasında mevcut sorunlarla baş başa kalacaklarını aktardı. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu bilerek de biz 6 yıllık yönetim olarak şöyle bir kendi kendimize karar aldık ve bu yıl düşüncesini yapıyoruz. Adına ahde vefa koyduk ki burada hepinize bizim ahde vefamız var.

Bu ahde vefamız, sendikamızın, genel merkezimizin bize verdiği sorumluluk. Sizlere Türkiye eğitim sene bugüne kadar vermiş olduğunuz katkılardan dolayı yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı. Okullardaki dik duruşunuzdan dolayı sendikamıza ve vatan, millet, bayrak sevdamıza katkılarınızdan dolayı teşekkür anlamında bugünkü bu etkinliği üçüncü kez düzenliyoruz, inşallah ilerleyen yıllarda inşallah ben de sizlerle birlikte o sıralarda arka koltuklarda oturan birisi olarak alnı açık sizler gibi başı dik sizler gibi emekliliğe kavuşurum. Hepinizin emekliliği hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar”

Başkan Oğuz Öztürk’ün konuşmasının ardından Ses sanatçısı Barış Eken, söylediği türkülerle salonda duygulu anlar yaşattı. Türk bayrakları ile görkemli bir atmosfer oluştu. Şehit öğretmenler için seslendirdiği türkülerle alkış toplayan Eken’in sahnesinden sonra plaket törenine geçildi. Sendika Başkanı Oğuz Öztürk, siyasi parti temsilcilerine, basın mensuplarına ve emekli sendika üyelerine plaket takdiminde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER