© Adalya Medya 2021

Türk Büro- Sen yeni yerinde

Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından Türk Büro Sen 1 ve 2 Nolu Şubelerin kullanımı için mülkiyeti sendikaya kazandırılan hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Büro Sen’in yeni Şube binası törenle açıldı. Doğu Garajı’ndaki Çakal apartmanında bulunan yeni hizmet binasının açılış töreni mehteran gösterisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa MHP Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Başkan, MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Aksoy, Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Tük Büro- Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Türkiye Kamu- Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları genel merkez yöneticileri, ve şube başkanları TÜRKAV Genel Merkez yöneticileri ve il başkanı katıldı.

Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Hasan Yılmaz Danabaşoğulları, açılış konuşmasında,  “Türk Büro-Sen’imizin büyümesine, gelişmesine,  vizyonuna ve misyonuna büyük katkı sağlayacağına inandığımız yeni hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Kuruculara ve emeği geçenlere teşekkür eden Danabaşoğulları, “24 Haziran 1992 de her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, bir avuç Türkiye sevdalısı, hak mücadelesi için ant içmiş, vatansever büyüklerimizin TÜRKAV ‘la başlattığı yolculuğu, 32 yıl sonra bugün memur sendikacılığının amiral gemisi haline gelen Türkiye Kamu-Sen adıyla devam ettirme kararı almıştır.  Türkiye Kamu-Sen’imizin bu günlere gelmesini sağlayan,  ilk kurucu üyesinden en son üyesine kadar emek ve destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, vefat edenlere Yüce Allahtan rahmet diliyorum. 2021 yılında göreve geldiği ilk günden beri, Türk Büro-Sen tarihine yazılacak çalışmalar yapan,  üye ve şube sayımızı artıran, sendikamıza kazanımlar sağlayan, her bir üyesinin alın terinin kıymetini bilerek, üyelerimizin, emekçilerimizin benim evim, benim yuvam diyebileceği bu ocağı sendikamıza kazandırmak için gayret gösteren, başta Genel Başkanım Sayın Türkeş Güney olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerimize, katkılarını esirgemeyen değerli Genel Başkanlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk Büro-Sen’in hizmetine kazandırılan bu bina görüldüğü gibi duvardan, kapıdan, camdan oluşmuyor. Üyelerinin evi, ocağı ve kamu çalışanının dost adresi, emeğin, alın terinin kalesidir. Milli değerlerimizin yılmaz savunucusu olarak 32. yılımızda ilk günkü azim ve heyecanımızla, daha güzel günler için biz varız. Yüksekovada, Gabarda, Afrinde Karabağda Mavi vatanda, gök vatanda, yavru vatanda,  ana vatanda kelle koltukta, eller tetikte düşman gözleyen Mehmetçiğin yanında biz varız. Türk milletinin sonsuza dek hür ve bağımsız olarak yaşaması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi de asla unutmayacağız” dedi.

Sendikal mücadelenin önemi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikal mücadelenin önemini anlatarak, “ 1992 yılında sendikal mücadeleye başladığımız, hak ve hakikat mücadelesi bugün hedefine ortaya koyduğu temel ilkelerden taviz vermeden devam ediyor. Bu memlekette sendikal mücadele, hak arama birilerinin tekelinde. 1992’de kurulan Türkiye Kamu-Sen, devletimize, milletimize sahip çıkacağız ama hakkımız olanı da almasını bileceğiz dedi. Hakkımızı söke söke alacağız, ondan asla taviz yok. Üzerinde yaşayabileceğiniz bir vatan toprağınız yoksa ne sendikal haktan, ne siyaset hakkından, ne temel hak ve özgürlüklerden, ne de yaşam hakkından bahsedemezsiniz” dedi.

‘Her zaman yanınızdayım’

MHP Antalya Milletvekili  Abdurrahman Başkan, sendikanın önemine dikkat çekerek, “Kamu-Sen Memurlarımızın yasal haklarını korumak için mahkeme salonlarında, Meclis kapılarında, Bakanlıkların önünde ve sokaklarda, meydanlarda eylemlerle geçen 32 yıl alın teridir.Kamu-Sen çoluğunun çocuğun rızkından kestikleri ile sendikal mücadeleyi veren asil bir mücadelenin bayraklaşan adıdır. Kamu-Sen Kamu çalışanlarımızın milli refleksidir. Kamu-Sen necip Türk milletinin ali menfaatlerinden ve mukaddesatından asla vazgeçmeyen bir memur hareketinin yılmaz ve yıkılmaz öncüsüdür. Kamu-Sen, Türkçe yaşayan, Türkçe düşünen, devlete ve millete hizmetini Türkçe yapan asil bir kuruluşumuz, kamu hizmetlerindeki gurur nişanemiz olmuş ve ülkemizin zorlu günleri aşmasında sorumluluk almaktan bir an geri durmamıştır. Kamu-Sen'in her zaman kamu çalışanların emeklerinin istismar edilmemesi ve haklı talepleri için başta TBMM komisyonların olmak üzere her platformda cesurca mücadele ettiklerine şahitlik etmiş ve her zaman kendilerine destek olduğumu ve bundan sonra da her zaman destek olacağımı bilmenizi isterim” dedi.  Türk Büro-Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Günel, açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER