© Adalya Medya 2021

“Turizm ciddiye alınmıyor”

Türk turizminin deniz, kum ve güneş her şey dahil döngüsüne saplandığını belirten DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, Turizm ciddiye alınmayan bir sektör Uzun vadeli turizm stratejisine ihtiyacımız var” dedi.

Deva Partisi İzmir Milletvekili Sn. Seda Kaya Ösen Saat 11.00’da Antalya Deva Partisi İl Binasını ziyarette bulunarak basın toplantısı gerçekleştirdi. Deva Partisi Antalya İl Başkanlığı binasında saat 11.00’da gerçekleşen basın toplantısında Milletvekili Sn. Seda Kaya Ösen’e Deva Partisi Antalya İl Başkanı Sn. Özlem Arlıer de eşlik etti. Basın toplantısında katılımcıların sorularını yanıtlayan Sn. Seda Kaya Ösen ilk 90 ve 360 günde yapılacak eylem planlarından bahsetti. Seçim süreci öncesinde hazırlanan 22 eylem planının 90 ve 360 günde yapılacak olan Tarım Eylem Planı, Sosyal Politikalar, Yerel Yönetimler ve Yüksek Öğretim Eylem Planları gibi tüm konular hakkında katılımcılara nasıl ve ne zaman yapılacağı hakkında bilgilendirdi ve gelen soruları yanıtladı.

DEVA Partisi Antalya İl Başkanlığında İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen’in katılımı ile parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer’in yanı sıra parti üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı. Milletvekili Seda Kaya Ösen toplantıda seçim sonuçların değerlendirmesi, yeni atanan DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer’e hayırlı olsun ziyareti,  yerel seçim değerlendirmesi ve basın açıklamasından sonra teşkilat toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, genel bir seçim değerlendirmesi yaparak, “

Geçtiğimiz seçimlerde DEVA Partisi’nin Antalya’da milletvekili adayı bulunmuyordu ortak listede.   Bende İzmir Milletvekili olarak meclise girdim partimi temsil etmeye başladım. Antalya’yı yeni yeni tanımaya başlıyorum. Doğma büyüme İzmirliyim. İzmir’i, iş dünyasını, Ege Bölgesini temsilen çok sayıda Sivil Toplum Örgütlerinde yöneticilik yaptım.  Sayın Genel Başkanımızla da yine bu dönemlerde tanıştım. Genel başkanımızın teklifi ile İzmir Kurucu İl Başkanı olarak göre başladım. İzmir’de teşkilatlanmamızda İzmir 1. Bölge 6. sıradan CHP’den kontenjandan aday olarak meclise katıldım” dedi.

Seçimlerden sonra yaptıkları çalışmaları hatırlatan milletvekili Seda Kaya Ösen, “Bizim seçimlerden sonra çok fazla sorumluluk alanlarımız var.  15 tane milletvekilimiz var. Tüm Türkiye’ye genel merkezimiz genel başkanımız tarafından paylaştırıldı. Amacımız DEVA’nın mecliste 15 milletvekili var ama 81 ili temsil eden gücü olması çok önemli bizim için. Kendi ilim İzmir dışında Muğla, Aydın ve Antalya ile çalışma fırsatı buluyorum. Bu süreçte Antalya’nın bütün sıkıntı ve dertlerini mecliste DEVA partisi adına dile getirmek üzere bir yapı kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde sık sık bir araya geleceğiz. Şehrin sorun ve sıkıntılarını dile getireceğiz. Kendim turizmci olduğum için partimizin Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörüyüm.  DEVA partisinin Kültür Sanat ve Turizm Politikalarını grup olarak bizler şekillendirmeye başlıyoruz. Güzel turizm politikalarına imza atmayı hedefliyoruz. Yoğun bir çalışma tempomuz olacak”  şeklinde konuştu.

Yerel seçim değerlendirmesi

Konuşmasının bir bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, bir gazetecinin yerel seçimlerle ilgili partinin genel stratejisi konusunun sorulması üzerine, “ Bizim bütün ilçelerimizden bir değerlendirme raporlama süreci başlattık. Bütün ilçelerimizden gelen cevaplara göre o ilçelerin kendisinde özel nasıl bir aday çıkaracağımız ve profilde ilerleyeceğimizi kararlaştıracağız. Şu anda bir ittifak söz konusu değil. Bizim buradaki hedefimiz DEVA Partisi’ni mümkün olduğu kadar Türkiye çapında aday çıkarmasıdır” dedi.

‘Teşkilatlanmayı çök önemseyen bir partiyiz’

DEVA Partisi İl başkanlarının çok değişmesinin sorulması üzerine, DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, “Biz üç yaşında bir partiyiz. Türkiye siyasetinin çok hızlı olduğu zamanda biz kurulduk. Genç bir partiyiz. Buna rağmen 81 ilde teşkilatı olan, 800 ilçede teşkilatı olan bir partiyiz. Teşkilatlanmayı çok önemseyen bir partiyiz. Bu süreçte bazı illerimizde tabii ki il başkanları değişti. Antalya’da da üçüncü başkanımız değişti.  Bizde yüzde 75 oranında daha önce hiç siyaset yapmamış arkadaşlarımızdan oluşuyor partimiz. 15 vekilimiz var bu güne kadar da kimseden 5 vekil istemedik. En fazla soru ve kanun önergesi veren partilerden birisiyiz. Yoğun çalışıyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını mecliste dile getirmeye çalışıyoruz. Ekim ayına kadar daha çok teşkilatlarımızı gezmek, mutfağımızdaki çalışmalarımızı tamamlamak ve önümüzdeki yerel seçim dönemine daha hızlı girmektir” dedi.

 

‘Geçmişin hesaplarını kapatmak lazım’

‘CHP’den aday oldunuz DEVA ittifak olmasaydı siz vekil seçilebilir miydiniz?’ Sorusuna DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen“ Biz sahada ne kadar çalıştığımızı ve ne kadar emek sarf ettiğimizi kendi kitlemizi ne kadar oy vermeye ikna ettiğimizi bire bir bilen insanız. Bazı bölgelerde istenildiği oran alınamamış olabilir. Bazı bölgelerde beklentilerin üzerinde oran alınmış olabilir. CHP’nin talebi ile yapılmış bir anlaşma. Bizim vekillerimiz birçok yerde çalıştı.  İzmir’de milletvekili seçilebilir miydim?  Tabi bilmiyorum? Ben İzmir’de 1. ya da 2. bölgeden aday olacaktım. 130 bin oy almak lazım. 130 bin oy alamasam bile 80-90 bin oy kesin alırdım ve bu ihtimalle kendim vekil çıkamazdım. Bir seçimde yapılan iyisi kötüsünü tartışmanın bir anlamı yok. Bizim artık muhalefet partileri olarak görevimiz bu motivasyonu tekrar yükseltip yerel seçimler için çalışmak olmalı. Geçmişin hesaplarını bir defteri kapatmak gerekiyor” dedi.

 Turizm ve DEVA Partisi’nin eylem planları

‘Gezi programınızda neden Altıntaş Mahallesi var. Neden Altıntaş’a gitmeyi düşündünüz? Turizmdeki tablo nasıl? Sorusuna’  DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer yanıt vererek, “Vekilimizin programı ilk olduğu için teşkilat ve basın buluşmasına ayırdık. Bundan sonra Antalya’nın tüm yerel sorunlarını kendisine bildireceğiz. Altıntaş bölgesi Antalya’da yeni oluşum sürecine giren bir bölgemiz. Bu konuda gerekli araştırma ve çalışmaları yaparak kendisine sunacağız. Bölgeyi yerinde görmesini istedik Antalya’mızda ciddi problemlerimiz var. Ciddi kira artış problemleri yaşanıyor” dedi.  Turizm konusundaki soruya milletvekili Seda Kaya Ösen yanıt vererek, “Sezon bitmeden soru önergesi verdik.  Bazı uyarılarımızı dile getirdik.  Türkiye Akdeniz destinasyonunda şu anda en ucuz destinasyon değil. Maliyet artışları var. Turizmci biraz maddi olarak sıkıtı çekebiliyor Kurun yükselmesinden dolayı. Tam bir markalaşmada sağlayamadığımız için fiyat dengesine bakan turist neresi ucuzsa oraya geçebiliyor.  Deniz kum güneş her şey dahil döngüsüne saplanmış bizim turizm. Çeşitlendirmek lazım. Turizm ciddiye alınmayan bir sektör. Uzun vadeli turizm stratejisine ihtiyacımız var”  şeklinde konuştu. DEVA Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, konuşmasında ayrıca DEVA Partisi’nin eylem planlarından bahsetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER