© Adalya Medya 2021

TÜRAB Afrika'da su oldu aktı

Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği TÜRAB, Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya’nın Valiso şehrinin Lemenabu köyünde su kuyusu açarak, bölge halkının yaşadığı kuraklığa bir nebze çare oldu, bölge halkını sevindirdi.

SU, GÜN YÜZÜNE ÇIKTI!

Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği TÜRAB, Afrika Boynuzu'nda yer alan büyük bir Doğu Afrika ülkesi olan, eski adı ile Habeşistan, yeni adı ile Etiyopya’da su kuyusu açarak, bölge halkının yaşadığı kurak ve kuraklık ile gelen sıkıntılara çare oldu. VAHA Afrika Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Etiyopya’nın Valiso şehrine bağlı 50 haneli Lemenabu köyüne giden TÜRAB Başkanı Salim Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Şenoğlu, TÜRAB Üye ve yönetim kurulunun ekonomik katkı sağladığı su kuyusunun dualar eşliğinde açılışını gerçekleştirdi, tulumba ile ilk suyu gün yüzüne çıkartarak bölge halkının sevincine ortak oldu.

HALKIN YAŞADIĞI SIKINTILAR!

Su kuyusunun açılışının yanı sıra bölgede incelemelerde de bulunan TÜRAB Başkanı Salim Güneş, sorunları not etti, Antalya ve Etiyopya arasında kurulacak yardım ağı ile ilgili çalışmalara katıldı. Bölgede yaşanan su sorununa değinen Güneş, ‘Bölgeye gittiğimizde kurak bölgede yeşil dokuyu da çok gördük. Bunun nedenini sorguladığımızda ise bölgenin yağış almasına rağmen aşırı sıcaklar nedeniyle kısa sürede kuraklık baş gösteriyor, bölge adeta sıcaktan kavruluyor ve yeşil dokunun yerine sarı renk bir doku ortaya çıkıyor. Kurak dönemlerde aşırı sıcak olan bölgede, halkın bir odalı evlerinde elektrik dahi yok. Hava karardığında yaşam duruyor. Evlerde duş yok. Son derece ilkel ve doğal şartlarda yaşıyorlar. Kurak dönemlerde su sıkıntısı had safhaya ulaşıyor. Halk, köyüne su getirmek için eşeklerle ve öküzlerle, iki ila dört kilometre mesafeden her gün su getiriyor.’ Dedi.

TÜRAB KUYUSU 35 METRE DERİNLİĞİNDE

Bölgede çok sayıda kuyu olmasına rağmen çoğunun kurumuş olduğuna dikkat çeken Güneş, 15 metreden çıkartılan suyun bir yıl gibi bir sürede çekildiğini, bu nedenle daha derin kuyuların açılması gerektiğini söyledi. TÜRAB olarak yerel mühendislerin görüşleri ile maliyeti daha fazla olan 35 metre derinliğinde kuyu açtıklarını anlatan Güneş, TÜRAB Su kuyusunun uzun yıllar su sağlayacağını, sığ açılan kuyulara göre daha uzun süre suyu gün yüzüne çıkartacağını belirtti.

SU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

TÜRAB Yönetimi ve üyeleri ile yardım faaliyetlerine devam edeceklerini aktaran TÜRAB Başkanı Salim Güneş, TÜRAB’ın sadece Türkiye’de değil, İslam dünyasında yardıma ihtiyaç duyan her ülkeye ellerinden geldiğince yardım eli uzatacaklarını müjdeledi. Reklam camiasına ve iş insanlarına da seslenen güneş, 35 metre derinliğindeki kuyu maliyetine baktığımızda o güzel insanların sevinç ve dualarına mazhar olmak bizler gibi gönüllüler için çok büyük meblağlara tekabül etmiyor. TÜRAB, Yardım organizasyonu ve bölgeye gidiş için gereken vize çalışmalarında yardımcı olacak. Yardım etmek isteyen, bölge halkına can suyu olacak her yardımsevere kapımız açık. Bizler ülkemizdeki yaşam koşullarına bakınca ne kadar şanslı olduğumuzu gördük. Gittiğimiz bölgede ekili alanlar, hayvancılık faaliyetleri yabancılara ait. Bölge halkı sadece hayvan başına aylık 50 liraya hayvanlara bakarak geçimini sağlıyor. Bölge halkının önceliği su. Su kuyusu açmak, yapılacak yardımların en hayırlısı, sevabı ve mükafatı en büyük olanıdır. Tüm iş dünyasını ve yardım edebilecek vatandaşlarımızı kuyu açmaya davet ediyoruz.’ Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER