© Adalya Medya 2021

‘Toyota’dan ilham alın’

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı ve Toyota Ceo&Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, öğrencilere başarı için Toyota’nın dünya markası oluş hikâyesinden esinlenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi organizasyonu ile Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı ve Toyota Ceo&Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Atatürk Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen’nin de iştirak ettiği söyleşiye, akademisyenler, öğrenciler, TEKNOFEST 2022’de finale kalan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu’nun kurduğu Tufan Elektromobil Takımı da büyük ilgi gösterdi.

TOYOTA’NIN HİKAYESİNDEN İLHAM ALABİLİRSİNİZ

ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın çok kısa olarak öz geçmişinden bahsederek, “Kurulumundan itibaren bütün zorlukları göğüsleyerek asla pes etmemiş ve bugün geldiğimiz noktada dünya çapında büyük bir marka değerine ulaşmış dev bir firmadan söz ediyoruz arkadaşlar. Toyota’nın yaşadığı bu başarı hikayesi özelde her birimize ilham kaynağı olabilir. Sizler de hayatınızda gerekli azmi ve cesareti gösterebildiğiniz sürece çok büyük başarılara imza atabilirsiniz.” diye konuştu.

KENDİNE SAYGI, İNSANA SAYGI BAŞARI GETİRİR

Üniversite yıllarının öğrencilerin gelecekleri açısından çok önemli bir dönem olduğuna değinen Bozkurt, “Kimse vaktimiz yok demesin lütfen. Bizler de sizin içinde bulunduğunuz ortamlardan geçtik. İnanın Üniversite sonrasında birtakım şeyler için zamanınızın çok daha az olduğunu göreceksiniz. Onun için bu dönemde İngilizcenizi mutlaka geliştirin ve çok kitap okuyun. Kitap okumak önemli değil demeyin. İnsan kelimelerle düşünür ve konuşur. Kritik ve analitik zekanızı geliştirmek için okumaya çok önem verin.” ifadelerini kullandı.

Toyota olarak insana saygıya çok önem verdiklerini belirten Bozkurt, “İnsana saygı kendine saygıdan başlar. Kendine saygı duyan bireyler kendilerini iyi yetiştirirler ve yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterirler. Onun için Toyota çalışanları, başta kendilerine, daha sonra çalışma arkadaşlarına ve müşterilerimize büyük saygı duyar ve işlerini en iyi şekilde yaparlar. Biz Toyota olarak çalışanlarımıza bu ortamı sağlıyoruz. Örneğin üretim bandımızdaki işleyişi sadece üst düzey yöneticiler değil, kaliteyi en iyi şekilde sağlamak için üretim bandımızda çalışan bütün personelin anında durdurma yetkisi vardır. Böyle bir fabrikanın üretim bandının bir anlık durdurulmasının nelere mal olacağını hepiniz takdir edersiniz.” şeklinde konuştu.

TUFAN V2 İLE TEST SÜRÜŞÜ

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşi sonunda TEKNOFEST 2022’de finale kalan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ve Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu’nun kurduğu Tufan Elektromobil Takımı’nın TUFAN V2” isimli elektrikli araba ile de test sürüşü gerçekleştiren Bozkurt, Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER