© Adalya Medya 2021

Togg’da dikkat çeken ayrıntı

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihazı C SUV, 1.300 Togg çalışanının alkışları arasında seri üretim bandından indi. Togg'un torpidosu üzerinde şoföre odaklı olan bir parçanın kamera ve sensörler olduğu ortaya çıktı.

Togg'un ilk akıllı cihazı C SUV, dün Bursa'da TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde seri üretim bandından indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki C SUV ile tören alanına geldi. Togg'un dış görünüşü çok sayıda kişinin beğenisini alırken, Togg'un iç kısmında yer alan bir parça merak konusu oldu.

MERAK UYANDIRMIŞTI! İŞTE O DETAY

Merak edilen o parçanın kamera olduğu ortaya çıktı. Torpidoda, en çok merak edilen parça olan kamera ve sensörler bulunuyor. Verileri kaydederek güvenli sürüşe destek olan bu kamera ve sensör ilgi görüyor.

Sensörler yorgunluk algılayıcı olarak da çalışıyor. Buna ek olarak, cam tavanın kumanda edildiği yerde de gizlenebilen bir kamera ile aracın içi de kayıt altına alınabiliyor.

TOGG'UN TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ

Sabah'ın haberine göre, Togg'un ortaya çıkan yeni görüntülerinde torpidonun bir kısmının bej renk deriden yapıldığı ve bir kısmında da lüks otomobillerde kullanılan ahşabın yer aldığı görülüyor.

BOYDAN BOYA EKRAN

BOYDAN BOYA EKRAN

Togg'un konsolunda ekran kullanımı dikkat çekiyor. Otomobilde boydan boya yüksek çözünürlüklü ekranlar yer alıyor. Ayrıca kolçağın hemen önünde multimedya sistemi bulunmakta.

VİTES KOLÇAKTA

Otomobilin vitesi kolçak üzerinden ayarlanıyor. Yönlendirici tuş ile multimedya sistemi, dokunmatik harici olarak da kontrol edilebiliyor. Kolçak kısmında elektrikli park freni tuşu da yer alıyor.

İÇ RENK VE TASARIMI

Otomobilin içinde bej renk hakim. Havalandırma difüzörlerinde krom detaylar var. Koltuklar, tavan, kapı pandizotları bej renkten oluşuyor.

PEDALLARDA ÖNEMLİ DETAY

Alüminyumdan imal edilen pedallar spor görünümlü. Kapı eşiklerinde ise krom üzerine Togg yazısı bulunuyor.

SES SİSTEMİ

Üst sınıf otomobillerde kullanılan ve birçok markanın otomobilinde yer alan Meridian marka hoparlörler Togg'da da yer alıyor. Torpido üzerinde de merkeze yerleştirilen midrange ile ses kalitesi daha da etkin hale getirilmiş.

19 İNÇ ALÜMİNYUM ALAŞIM JANTLAR

Togg'da 235/50/19 boyutlarındaki jant ve lastik kombinasyonu yer alıyor. 5 kol jant göbeği ile bijonlar gizlenirken jantlardaki lale figürleri dikkat çekiyor.

SÜSPANSİYON SİSTEMİ

Togg'un logosuyla sadece Togg'a özel üretilen amortisör, helezon yay sistemi, amortisör üst bilye ve takozunun görselleri Bakan Varank tarafından paylaşıldı. Otomobilin süspansiyon sistemi, sarsıntı ve darbe emilimini sağlayarak daha rahat seyahat vadediyor. Gazlı veya yağlı olarak üretilen amortisörlerden ise konforu artırıcı en büyük etkenlerden birisi olarak bahsediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER