© Adalya Medya 2021

'TOGG Türk Milleti'nin gururu'

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM’de elektrikli araçlara ilişkin düzenlemeye 2023'te yollarda olması beklenen yerli araç konusuna değinerek, “Yerli otomobil TOGG’un Türk Milletinin gururu olacağına inanıyorum” dedi.

287 sıra sayılı Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Başkan, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılması, elektrik enerjisi fonu anlaşmaları kapsamında elektrik faturalarında yer alan bileşenlerin azaltılarak, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve faturada sadeleştirmeye gidilmesinin son derece önem arz ettiğini ifade etti.

Elektrikli araçlara ilişkin şarj hizmetinin sunulabilmesi ve şarj istasyonları için gerekli hukuki ve teknik altyapının oluşturulması, bu kapsamda sera gazı salınımlarının azaltılması hedefi doğrultusunda elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılmasının geleceğimiz için çok önemli vurgulayan Abdurrahman Başkan, “Görüşmekte olduğumuz kanun teklifine ilişkin geçen hafta gerçekleştirdiğimiz komisyon toplantımızda elektrikli araçlar ile ilgili “Dünyadaki otomotiv sektörünü göz önüne aldığımızda 1900’lü yılların başından beri otomotiv sektörümün amiral gemilerinden olan Mercedes'inden Toyota'sına dünyanın önde gelen bütün firmalarına baktığınızda çağı yakalayan ve kendisine daha ileri hedefler koyan bir Tesla elektrikli aracalar ile piyasaya girerek yüz yıllık firmaların değerinin üstüne çıkarak, bugün dünyanın en değerli otomotiv şirketlerinin toplam değerinden çok daha fazla bir noktaya geldiğini ve TOGG'un elektrikli otomobille başlamasının ne kadar isabetli olduğunun da göstergesi olduğunu ve TOGG’un Türk Milletinin gururu olacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin Jeopolitik konumunun önemine de değinen MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan; Enerji akışının ülkemiz üzerinden sağlandığı, birçok ülkenin doğal gaz ve petrolünü ülkemiz üzerinden taşıdığı belirterek enerjiyi sadece taşıyan, aktaran değil, üreterek dağıtan bir ülke olmak için çalışmalarımız son yıllarda hızlanmış olduğunu belirtti.

Başkan konuşmasının devamında Türkiye’nin ilk yerli ve milli sismik araştırma gemisi olan Oruç Reis öncülüğünde Barbaros Hayrettin Paşa Gemisinin katlıları ile doğal gaz ve petrol arama çalışmaları 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisiyle Karadeniz ve Akdeniz’de faaliyetlerini sürdürdüğünün altını çizerek, geçtiğimiz günlerde Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 7. Nesil üstün teknoloji donanımına sahip 4️. sondaj gemimiz de yakın zamanda filomuza katılacağının müjdesini tekrarladı.

Başkan, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temalı programlarının 30 Ekim 2021 tarihinde başladığını, yurdun dört bir yanında vatandaşlarımızın gönüllerine tek tek dokunarak devam etmekte olduğunu da söyledi.  

Bugüne kadar 70 ilde binlerce vatandaşımızla kucaklaşarak partimizin politikaları içtenlikle her bir vatandaşımızla tek tek paylaşıldığını söyleyerek 4-5 Aralık tarihlerinde Antalya’mızda Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye ve Osman Gazi’den bize miras olan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü kendimize şiar edinerek Antalyalılarla buluşacaklarını söyledi.

MHP Milletvekili Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün meclis konuşmalarında olduğu gibi bu konuşmasında da Antalya’ya olan sevdasına değinen Başkan, “Her zaman gururla ifade ettiğim ve vekili olmaktan onur duyduğum, bir yani kum, deniz, güneş, bir yani tarih, kültür, bir yani ören yerleri eşsiz antikleri ve muhteşem doğası havası ile ülkemizin ve dünyanın her yerinden insanın kendisinden bir parça bulduğu. Atatürk’ün 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.' Sözüne mazhar olan ve bunu sonuna kadar hak eden Akdeniz’in incisi güzel şehrimizden gazi meclisimizin yüce kürsüsünde bahsetmekten her zaman gurur duymakta olduğumu belirtiyorum

Antalya’nın her biri birbirinden güzel ve eşsiz olan 19 ilçesinden tarihi Eti İmparatorluğuna kadar uzanmakta olan “Korkuteli’nin”  Eti İmparatorluğundan, Romalılara, Romalılardan Selçukluya, Selçukludan Osmanlıya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve tarihi dokusunu hala muhafaza etmektedir.

Korkuteli’ne yolu düşenler, Dallas Tepesinde bulunan Horasandan gelerek Korkuteli’nin manevi koruyucuları olan  “Yaren Dede”, Kurtbaba ve Kureyşbaba türbesini ziyaret edebilir ve Yaren Dede Türbesi’nden ve Korkuteli Belediyemiz tarafında yapılan Seyir Terasından Korkuteli’nin tüm ihtişamını bir baştan diğer başa seyredebilirler”

Osmanlı Devleti döneminde de kendisine önemli bir yer edinen Korkuteli’nin ismini “Şehzade Korkut’tan aldığını ifade eden Başkan,  Konuşmasında Korkuteli’nin Yağlı Güreşlerdeki başarısına değindi. Başkan, Peygamber ve ata sporumuz olan Türk Yağlı Güreşine son 30 yılda damga vurmuş bir birinden değerli pehlivanlar yetiştirerek başpehlivanlık noktasında adımızı ülke sınırlarına taşıma gururunu bizlere yaşattığını hatırlattı.  

Geçtiğimiz yaz 660. kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 4. kez başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz’ün Antalyalıların gururu olarak göğsümüzü kabarttığını söyledi. Başkan konuşmasını ülkücü şehitleri anarak bitirdi “3 Aralık 1979 tarihinde haince Şehit edilen Gazeteci, öğretmen, şair ve yazar olan Antalyalı Ülkücü Şehidimiz Kemal Fedai Coşkuner’in şahsında tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet, minnet ve duayla anıyorum. Onlar ki Oğuz mayası gök ışığın erleri, ülkü çağının bahadır melekleriydi. Soylu Sevda türküleri ve kurt nefesli rüzgârlarla birer birer gittiler.  Bizler şehitlerimizden aldığımız kutlu emaneti bir bayrak gibi taşıyacağız.  Vatan, millet, bayrak ve mukaddesat için kanlarıyla destan yazan şehitlerimizi ilelebet yaşatacağız. Ülkücü şehitlerimiz kutup yıldızımızdır!.. Davaları davamız, kavgaları kavgamız, emanetleri namusumuzdur”

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER