© Adalya Medya 2021

“Ticaret hacmimizi yükseltmek istiyoruz"

Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek için çaba harcadıklarının altını çizen Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, şuanda 6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini kaydetti.

Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu  Kuat Kanafeyev, Antalya basını ile buluştu. Başkonsolosluk görevine yeni atanan Kanafeyev, 19 Mart tarihinde Kazakistan’da yapılan seçimler ve Kazakistan-Türkiye ticari ilişkileri hakkında bilgiler verdi. Muğla, Burdur, Isparta, Karaman, Mersin, Denizli illerinin Antalya Başkonsolosluğuna bağlı olduğunu belirten Kanafeyev, kendisinin göreve yeni atandığını söyledi. Ülkesindeki mevcut iktidarın yüzde 53,90 oy oranı ile seçimi kazandığını belirten Kanafeyev, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticari ilişkilerin önemine de yaptı.

"TÜRKİYE 5'İNCİ SIRADA"

Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu  Kuat Kanafeyev, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesini istediklerini kaydeden Kanafeyev, Kazakistan'daki yatırım fırsatlarına işaret etti. Yatırım olarak Türkiye'nin Kazakistan'da 5'inci sırada yer aldığını belirten Kanafeyev, "Ticaret hacmimiz yaklaşık 6 milyar dolar civarında. Geçtiğimiz yıl bizim Cumhurbaşkanımız Ankara'yı ziyaret etti ve ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesini istedi" hatırlatmasında bulundu. Kazakistan'da gıda ve inşaat sektörleri üzerine yatırım fırsatları bulunduğuna işaret eden Kanafeyev, Türk iş insanlarının bu sektörlere yönelik yatırım yapabileceklerine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER