© Adalya Medya 2021

Tayfur’dan red oyu tepkisi

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Akdeniz Üniversitesi'ndeki intiharların araştırılmasına yönelik TBMM'ye sunulan önergeye AK Parti ve MHP'li vekillerin red oyu vermesine tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin intiharları üzerine TBMM'ye sunulan Akdeniz Üniversitesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlardaki öğrencilerin şüpheli ölümlerinin araştırılması önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesine İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur’dan tepki geldi: Sizin çocuklarınız yurtlarda kalmadığı için geniş geniş hareket ediyorsunuz. Yazıklar olsun

TAYFUR, ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan intiharlar ile ilgili TBMM’ye sunulan önergeyi reddeden AKP ve MHP’ye ateş püskürdü. Daha önce TBMM’ye ‘Paralel yapının incelenmesi’, Fethullah Gülen yapılanmasının siyasi ayağının araştırılması’, yüzlerce insanın öldüğü IŞİD saldırıları, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, orman yangınları, ekonomik kriz ve sonuçları, yolsuzluklarla ilgili önergelerin AKP ve MHP tarafından reddedildiğini belirten Başkan Tayfur, şimdide öğrencilerin intiharları ile ilgili önergenin yine Cumhur ittifakı tarafından reddedildiğine vurgu yaptı. Başkan Tayfur, “Paralel yapılanma, FETÖ dediniz ama araştırılmaya gelince gerek görmediniz. Binlerce kadınımız öldürüldü, çocuklarımız istismara maruz kaldı , ‘Bir kereden bişey olmaz’, ‘küçüğün rızası’ dediniz. Verilen bütün önergeleri utanmadan, sıkılmadan reddettiniz. Şimdi Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan 4 öğrencinin intihar etmesini de görmezden geliyorsunuz. Hiç mi içiniz acımadı? Bu kadar mı vicdansızsınız? Sizin çocuğunuz yok mu? Hiç mi o çocukları ve ailelerini düşünmediniz? Ben İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur olarak, sizin insanlığınızdan, umarsamazlığınızdan utanıyorum. Sizleri önce Yüce Türk Milleti’ne sonra da Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

Meclis'te 2022 yılının ilk 3 ayında verilen 83 araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğine vurgu yapan Başkan Tayfur, “kanun teklifleri de ya hiç görüşülmedi ya da gündeme alınmadı. Her fırsatta ağızını yaya yaya utanmadan sıkılmadan ‘gençlerimiz’ diyenler, bugün önlerine gelen önergeleri görmezden geliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER