© Adalya Medya 2021

Tarım Muhabirliği Eğitimi Başladı

ATB ile AGC arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Tarım Muhabirliği Eğitimi başladı. İlk dersi veren Ali Ekber Yıldırım, tarım gazeteciliğinin önemini anlatırken, gazeteci ve gazeteci adaylarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Muhabirliği eğitimleri ATB hizmet binası toplantı salonunda verilmeye başladı. İlk derse ATB Başkanı Ali Çandır ve AGC Başkan vekili Işık Tunçel katıldı.

Eğitim programıyla tarım kenti Antalya’da gazeteci ve gazeteci adaylarının alan muhabirliği olarak tarım muhabirliğine yönlendirilmesi, tarım haberciliğinin doğru dille kamuoyuna aktarılmasını hedeflediklerini söyleyen Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın tarımı güçlü bir kent olduğunu belirtirken, “Başta yaş sebze olmak üzere, tarımda gerek üretim, gerekse ihracatta söz sahibi olan Antalya’mız, tarım haberleriyle, hem yerel, hem ulusal, hem de uluslararası basında gündeme geliyor. Bu nedenle, tarımda üretimden tüketime kadar olan zincirde kamuoyu, doğru bir dille ve doğru verilerle bilgilendirilmelidir” dedi. Tarımın başkenti Antalya’nın tarım haberciliği konusunda çok güçlü bir il olması gerektiğini vurgulayan Çandır, “Tarım alanında duayen gazetecileri, hem sektörde çalışan gazeteci arkadaşlarımızla bir arada olmaktan mutluyuz katılan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

EĞİTİM 1 AY SÜRECEK

Antalya Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen ve 1 ay sürecek olan eğitimin ilk gününde Türkiye’nin en başarılı Tarım yazarı ve habercisi Ali Ekber Yıldırım konuk oldu. Ülkede tarımdaki yeni gelişmelerin ve tarım sektöründeki yaşanmış tecrübelerini paylaşan Ali Ekber Yıldırım’ın verdiği bilgilerden faydalanan Basın mensupları, daha sonra Türk Tarımı ve tarımın sorunları ile ilgili sorular sordular.

Ali Ekber Yıldırım Tarım haberciliğinin gelişme süreçlerini ve tarım haberlerine ulaşma kaynakları hakkında bilgiler verdi. Antalya Basın mensuplarının eğitime ilgisi ve katılımı oldukça yüksek oldu.40’a yakın Basın mensupları Eğitime iştirak etti. Toplantıda Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır hazır bulundu.

PROGRAMIN İÇERİĞİ

Program kapsamında ilk dersi tarım haberciliğinin duayen ismi Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım verdi.. Televizyon ve dijital medyada tarım yayıncılığı konusunda mesleğin en iyilerinden olan Galip Umut Özdil, ikinci derste gazetecilerle bir araya gelecek. ATB Başkanı Ali Çandır, haber kaynağının gazetecilerden beklentisini anlatacak. İktisat profesörü Orhan Kuruüzüm, katılımcılara tarım ekonomisini anlatacak. Hürriyet Gazetesi Editörü Leyla Koyuncu tarım haberciliğinde istatistiktik toplama ve tarım istatistiği okumayı anlatacak. Hürriyet Gazetesi Editörü Pelin Gel, tarım haberciliğinde bilgi toplama ve haber işleme, kurumlarla iletişimi anlatacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER