© Adalya Medya 2021

Tarihi maçta, anlamlı tablo

Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımları, tarihte ilk kez karşı karşıya geldi. Kadına şiddetin önlenmesine yönelik önemli mesajların verildiği maçı sarı lacivertliler 7-0 kazandı.

 ‘Kadınlara uygulanan her tür şiddeti, ayrımcılığı, cinsiyetçi yaklaşımları, söylemleri, eşitsizliği, haksızlığı ve adaletsizliği reddediyoruz’ diyerek bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için The Coca-Cola Company’nin desteğiyle Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol Takımıyla tek galibinin “Kadınlar ve Türk Sporu” olduğu özel bir maç yaptı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan maçı Fenerbahçe 7-0 kazandı. Golleri; Fatma Kara (10' penaltı), Berdan Bozkurt (15'), Fishley (30, 34 ve 38'), Cordner (41') ile Setenay Sırım (51') kaydetti. Galatasaray'da Daniels karşılaşmanın 5. dakikasında kırmızı kart gördü.

 İki takım oyuncuları sahaya “Kadına Şiddete SON diyoruz” pankartıyla çıktı. Oyuncu değişikliklerinde de futbolcular günün anlam ve önemini ifade eden pankartlar kaldırdı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER